Samfund

'Årgang 0'-familie stærkt berørt af 17-årigs sporløse forsvinden

Familien Elhauge er dybt bekymrede for, hvad der kan være sket deres venners 17-årige søn Holger, som har været forsvundet siden oktober.

Der er nu gået næsten to og en halv måned, siden Holger forlod Aarhus den 26. oktober 2017, og bekymringen vokser blandt familie og venner til den 17-årige gymnasieelev, der er efterlyst af Østjyllands Politi.

Familien Elhauge, som for øjeblikket er aktuelle i en ny sæson 'Årgang 0', er stærkt berørte af Holgers mystiske forsvinden, da hans forældre er nære venner til Mogens og Tina Elhauge, og de to familier har tilbragt mange ferier og højtider sammen.

- Vi har kendt Holger, siden han blev født. Hans mor, Birthe, og Tina var jo gravide samtidig, så vores drenge er vokset op sammen, siger Mogens Elhauge, der gennem sit arbejde mødte Holgers far, Jan Rou, for 20 år siden.

Den nu forsvundne Holger har da også ved flere lejligheder medvirket i 'Årgang 0', blandt andet i forbindelse med familiefester og ferierejser. Hans forældre kunne i øvrigt ses kort i denne uges afsnit, hvor de var ude at spise med Elhauge-parret.

I videoklippet øverst leger Holger med familien Elhauges hund, Freddie. Klippet er optaget i foråret 2016.

Har nogen set Holger?

Mogens Elhauge opfordrer til, at folk, der måtte have set eller været i kontakt med Holger siden sidst i oktober måned, kommer på banen med oplysninger. 

'Årgang 0'-familien Elhauge i Aarhus går nu ind i efterlysningen af forsvundne, 17-årige Holger (foto, t.v.), som er søn af Tina og Mogens Elhauges nære venner.

- Hvis nogen har givet Holger et lift, hjulpet ham med overnatning eller arbejde, eller bare mener at have set ham et sted, er det vigtigt, at de henvender sig til politiet eller familien. Det vigtigste lige nu er at få et livstegn, da vi frygter, at der kan være sket en ulykke, lyder det fra Mogens Elhauge.

Holger havde hverken mobiltelefon, pas eller kreditkort med sig, da han forlod Aarhus om aftenen torsdag den 26. oktober. Han har heller ikke været på sociale medier siden den dag.

De nærmere omstændigheder omkring Holgers forsvinden vil familien gerne holde for sig selv.

Her er det signalement af Holger, som 'Station 2 - efterlyst' sendte ud torsdag den 30. november 2017.

Sidst set i Ungdomshuset i København

I weekenden efter sin forsvinden er Holger med sikkerhed blevet set i Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Her har han blandt andet hjulpet til i køkkenet og talt med en række af husets brugere.

- Holger er meget snakkende og kan tale med alle, så han har let ved at falde til i forskellige miljøer. Vi har været i København for at lede efter ham, og vi kan - ud fra de ting, de har sagt i Ungdomshuset - sige med 100 procents sikkerhed, at han har været der, siger Holgers mor, Birthe Røddik Nielsen, til TV 2.

Holger forlod Ungdomshuset mandag den 30. oktober sidst på eftermiddagen, og her fortalte han til flere, at han havde planer om at tage videre til Sverige, men at det var en udfordring, at han ikke havde et pas.

Politiet: - Vi tror, han gemmer sig et sted

Ifølge Østjyllands politi, som sidder med sagen om den forsvundne Holger, er der god grund til at tro, at den 17-årige fortsat opholder sig i København.

Et af de seneste billeder af Holger er taget på en ferie i New York i sommeren 2017, hvor han var afsted med sine forældre og 22-årige storebror Victor.

- Det er forholdsvist nemt at putte sig i København, hvis man ønsker at holde sig under radaren. Så umiddelbart tror vi, at han gemmer sig et sted i hovedstaden, hvis han da ikke har fået et lift - måske med en lastbilschauffør - til Sverige, siger politiassistent Steffen Rousing.

Det, der især gør efterforskningen så svær for politiet, er, at Holger hverken har brugt dankort eller mobiltelefon, som kunne efterlade elektroniske fingeraftryk.

- Der har ikke været nogen bevægelser på Holgers konto, hverken før eller efter hans forsvinden. Så han har ikke hævet et pengebeløb og taget med sig. Vi har derfor hårdt brug alle de henvendelser, vi kan få fra folk, der mener at have set ham, lyder det fra politiassistenten.

Steffen Rousing appellerer til, at folk med kolonihavehuse og sommerhuse, som ikke er i brug, vil være særligt opmærksomme på eventuelt ubudent besøg.

Hårdt for familien

Hos Holgers familie i Aarhus stiger bekymringen i takt med, at dagene går, og der intet nyt er i sagen om hans mystiske forsvinden.

Holger er en glad og smilende person, som kan tale med alle. Han er meget savnet af familie og venner.

- Det er frygteligt hårdt med den uvished. Vi savner Holger utroligt meget og er meget bekymrede for ham. Selv om vi ved, at han er dygtig til at klare sig selv, er vi bange for, at der måske kan være sket ham noget, siger en tydeligt berørt Birthe Røddik Nielsen.

På hele familiens vegne opfordrer Holgers mor til, at hendes søn vil give et livstegn fra sig, hvis han læser dette, så de i det mindste ved, at han har det godt.

Hun er godt klar over, at Holger formentlig ikke vil findes, og at han derfor kan have bedt andre om ikke at afsløre ham. Hun lover derfor "frit lejde" til folk, der kan give oplysninger om sønnens færden.

- Nogen MÅ have set ham et eller andet sted. Måske i en bus eller et tog. Hvilken retning er han rejst i? Østpå mod Sverige eller måske sydpå mod Tyskland. Bare vi har et spor at gå efter. Han kan have lånt en sofa et sted eller udført et stykke arbejde for penge eller mad, lyder det fra Birthe Røddik Nielsen.

Hvis du har henvendelser i sagen, kan du kontakte politiet på 114.