Samfund

Udlændinge tog til København for at fejre nytår

Både danskere og turister har sammen fejret, at det nu er 2018.

Uret på Københavns Rådhus har slået 12, Danmark er hoppet ind i 2018, og det bliver fejret med kram, kys og massevis af raketter rundtom i landet.

Blandt andet i Tivoli, hvor turister såvel som københavnere har skålet i champagne omkring søen i den gamle have, mens de har set fyrværkeriet blive fyret af fra Rådhuspladsen ved siden af.

Der er både hollændere, polakker og kinesere, der med et xīnnián kuàilè ønsker TV 2s udsendte rigtig godt nytår.

Paulina Bodziony har taget turen i en båd fra Polen til København for at fejre det nye år.

- Vores kaptajn har sejlet mig og 10 andre til Danmark for tredje gang for at fejre nytår. Jeg kender en, der skriver sin postdoc i Danmark, og hun har altid fortalt mig, at København er en smuk by, så det måtte jeg komme og se, siger hun til TV 2.

Fantastisk stemning

Også på Inderhavnsbroen i København har Laura Trampe og svenske Frederik Wadman fundet vej for at se de mange raketter blive fyret af.

- Det er en virkelig flot udsigt og fantastisk stemning, lyder det fra Frederik Wadman, mens Laura Trampe håber på et godt nyt år:

- Jeg har ikke noget specielt, jeg går efter, men normalt sker der altid noget spændende i løbet af året, så jeg ser frem til 2018, siger hun med et smil.

På samme bro står to spanske turister, søskendeparret Leonardo og Maria Victoria.

- Vi kom til Danmark, fordi det er et flot land, hvor man kunne få en magisk oplevelse til nytår, lyder det fra Leonardo.

Også i Aarhus bliver 2018 fejret med manér. TV 2s udsendte reporter fanger en glad østjyde ved Åboulevarden, som ikke synes, der er meget at brokke sig over:

- Jeg vil egentlig gerne have mere af 2017, mere glæde og måske lidt mere godt vejr, hvis man kan være så heldig, lyder det.