Samfund

Travl nytårsnat for brandvæsnet

Nytårsaften gav traditionen tro travlhed hos brandvæsnet. Samlet måtte beredskaber over hele landet rykke ud flere end 500 gange.

Tidligere på ugen advarede Beredskabsstyrelsen om nytårsdøgnet som årets mest brandfarlige. Ifølge myndigheden oplever de her 16 gange flere brande end på et normalt døgn.

Myndighederne pegede på, at det især er huse med stråtækt tag, der er i farezonen for at bryde i brand. Og det er netop, hvad der skete i Hårlev på Sydsjælland, hvor billedet øverst i artiklen er fra.

I det sydlige Danmark meldte Syd- og Sønderjyllands Politi kort før klokken 22, at de var på vej til en bygningsbrand i Blåvand, men at alle personer i bygningen skulle være kommet ud.

I Skævinge i Nordsjælland har der været ild i en lægekonsultation.

- Der var udbrudt brand i en container, som så fik fat i gavlen på lægekonsultationen. Men det blev slukket, så det kun medførte mindre skader. Vi kender endnu ikke årsagen til branden, siger vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi.

Omkring klokken 20.30 var brandvæsnet ude til en brand i et cykelskur på Egernsundsvej i Korsør. Branden blev hurtigt slukket og der skete ikke større skade i forbindelse med branden.

Brandvæsnet er rykket ud til en brand i et cykelskur på Egernsundsvej i Korsør. Branden blev hurtigt slukket og der skete ikke større skade. Video: Local Eyes

Lejlighedsbrand og antændte biler i København

Hovedstadens Beredskab oplyste kort før midnat, at de havde været ude til brandslukninger i lejligheder på henholdsvis Brandholms Allé i Rødovre og Borgbjergsvej i Sydhavnen. Begge steder var der dog kun sket materiel skade, oplyser beredskabet til TV 2.

Tidligere på aftenen oplyste beredskabet, at to personer var blevet reddet ud fra en brændende lejlighed ved Genforeningspladsen i Nordvestkvarteret i København.

De blev kørt til hospitalet med mindre brandskader og til observation for røgforgiftning.

Vagtchef ved Københavns Politi Carsten Reenberg siger til Ekstra Bladet, at der ikke umiddelbart er tale om en fyrværkeribrand, men at årsagen til branden endnu ikke er fastlagt.

Hovedstadens Beredskab har også været ude til en bilbrand, hvor ukendte gerningsmænd havde antændt fyrværkeri inde i en bil på Vermundsgade.

Der blev antændt fyrværkeri i en bil på Vermundsgade.

- Dårlig nytårsstil. Lad nu fornuften råde og pas på hinanden, skriver de på Twitter.

Også i Rødovre har brandvæsenet måtte rykke ud for at slukke brand i en bil.

Ild i bil på Elstedvej i Rødovre.

Ved DTU i Lyngby har politiet ligeledes været ude og slukke en antændt bil.

Brandvæsnet slukker ild i bil på parkeringspladsen ved DTU.

Brandvæsen beskudt med fyrværkeri

Brandvæsnet skal nogle steder ikke kun kæmpe med travlheden nytårsaften. 

Både Hovedstadens Beredskab Københavns og Vestegns Politi langer på Twitter således ud efter uansvarlige personer, efter de flere gange på aftenen har oplevet, at brandfolk bliver beskudt med fyrværkeri. Senest på Bækgården i Albertslund.

- Der kan ske væmmelige skader, hvis man bliver ramt af det. Vi har indenfor kort tid oplevet flere tilfælde, hvor der er affyret fyrværkeri mod brandvæsnet, som var i færd med slukning. Det er bare ikke i orden, lyder opsangen fra politiet.

Sidste år måtte beredskabet rykke ud 444 gange mellem klokken 18.00 nytårsaften og klokken 06.00 nytårsmorgen. I at viser en foreløbig opgørelse, at beredskaber over hele landet har rykket ud over 500 gange, oplyser Danske Beredskaber.

Sidste år rykkede beredskabet ud 503 gange. Det var den travleste nytårsaften i et årti.