Samfund

Dansk bilsalg nærmer sig rekord

På trods af lammelse på grund af uvished om bilafgifter tidligere på året, nærmer det danske bilsalg sig en rekord.

Det danske bilsalg tangerer rekorden fra sidste år og lander på over 220.000 solgte biler.

I skrivende stund er der kun 2300 biler op til rekorden, og de sidste to registreringsdage vil vise, om salget går forbi sidste års rekordsalg.

Tallene er bemærkelsesværdige, fordi bilsalget i en hel måned var lammet af uvished om bilafgifterne, hvor bilsalget faldt dramatisk. Men i de sidste måneder af året er det altså lykkedes at indhente det tabte.

- Vi er naturligvis glade for det flotte bilsalg og de positive tendenser. Vi har en lav ledighed, et øget behov for mobilitet og en god samfundsøkonomi og reallønsfremgang, hvilket er med til at drive det høje bilsalg, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for Bilimportørerne.

- Samtidig ser vi også en masse nye tilbud i markedet, som for eksempel privatleasing med lav udbetaling, hvilket medvirker til, at det er blevet nemmere at skaffe sig adgang til en ny bil.

.

Danskerne søger mod større biler

Hun fortæller, at danskerne søger mod lidt større biler.

- Vi møder mange købere, som har et reelt transportbehov, der matches af lidt større biler, og samtidig vil forbrugerne gerne være økonomiske i deres valg. Det kan i dag fint lade sig gøre ved at udskifte den noget ældre bil til en ny større bil, som forurener mindre og er mere sikker, siger Gunni Mikkelsen.

- Danskerne har en meget stor appetit på nye biler, og vi oplever stor efterspørgsel på biler i alle størrelser.

De mindre biler udgør dog stadig størstedelen i Danmark, men salget viser, at det er alle typer kunder, der er ude og købe bil – den lidt større familie, de yngre førstegangskøbere og firmabilisterne, siger Gunni Mikkelsen.

De fine tal for salg af biler viser, at danskernes forbrug generelt er i fremgang. Også selvom fremgangen er ret moderat.