Landets største muslimske friskole står til at miste millionstøtte

Iqra Privatskole på Nørrebro står til at miste sit statslige tilskud. Det er tredje muslimske friskole.

Den muslimske friskole Iqra Privatskole på Nørrebro i København med mere end 500 elever står til at miste sit statstilskud, der sidste år var på 21,7 millioner kroner.

Det skriver BT og Berlingske.

I et brev fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til skolen lyder det, at "styrelsen tilbageholder Iqra Privatskoles tilskud for januar 2018", samt at styrelsen har tænkt sig "at lade Iqra Privatskoles tilskud bortfalde i sin helhed".

- Vi har haft et grundigt tilsyn med skolen, og der er mange alvorlige brud på loven, siger Susanne Clausen, vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, til BT.

Den konstituerede skoleleder fra Iqra Privatskole, Ahmed Salale, har spredt videoer fra Hizb ut-Tahrir i forskellige grupper på Facebook.
Den konstituerede skoleleder fra Iqra Privatskole, Ahmed Salale, har spredt videoer fra Hizb ut-Tahrir i forskellige grupper på Facebook. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Spredte videoer om Hizb ut-Tahrir

Gennem efteråret 2017 er der sket store ændringer i ledelsen og bestyrelsen på Iqra Privatskole. 

I november blev den tidligere bestyrelse væltet på en generalforsamling. Siden har personer fra den afgående bestyrelse beskyldt den nye bestyrelse for at være styret af Hizb ut-Tahrir, hvilket har været beskrevet i Berlingske og BT.

I begyndelsen af december kunne BT afdække, at den konstituerede skoleleder Ahmed Salale har spredt videoer fra Hizb ut-Tahrir i forskellige grupper på Facebook.

Skolens ledelse og bestyrelse har nu frem til 8. januar til at komme med indsigelser og forsøge at påvirke sagen, før styrelsen træffer endelig afgørelse.

Tredje skole der mister støtte

Det har været regeringens ambition at holde skrapt opsyn med friskoler i landet. 

Foruden Iqra Privatskole har regeringen også frataget to andre skoler tilskud. De er begge blevet nødt til at lukke. 

Det drejer sig om Al-Salam Skolen i Odense og den muslimske Nord-Vest Privatskole i København. 

I august indledte Styrelsen for Undervisning og Kvalitet tilsyn med i alt 13 friskoler i landet. Ni af dem har muslimsk værdigrundlag. Iqra Privatskole er den tredje af dem, der nu står til at miste tilskuddet.