Samfund

Pakkefirma ramt af cyberangreb på årets travleste pakkedag

Trængsel og alarm: Postnord skulle ud med flere hundredetusinde pakker i dag. Fragtfirmaet GLS blev ramt af et cyberangreb.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og såvel posten som pakkefirmaer kæmper for at bringe alle julegaver ud til tiden.

Som om det ikke var nok, løb fragtfirmaet GLS tirsdag ind i problemer, da de blev ramt af et cyberangreb mod deres systemer.

Det betød blandt andet, at det i en periode ikke var muligt at tilgå firmaets hjemmeside, og ud på eftermiddagen var der stadig problemer.

- Vores kunder kan ikke printe labels til nye pakkeforsendelser og heller ikke overføre data til os, hvilket selvfølgelig vil kunne skabe forsinkelser, oplyser Karsten Klitmøller, General Manager i GLS Denmark.

Kunder kan stadig få hentet og leveret

GLS-chefen siger, at angrebet ikke giver udfordringer i afhentning, levering eller deres interne driftsapparat.

- Disse angreb er ikke vedvarende, men periodiske. Vi arbejder på højtryk sammen med vores netudbyder på at afværge angrebene, lyder det fra Karsten Klitmøller.

Ifølge GLS er der tale om et såkaldt DDoS-angreb, hvor udefrakommende oversvømmer en server med trafik, så den til sidst går ned.

Postnord forventer travleste dag

Danskernes stigende brug af e-handel til køb af julegaver giver ellers traditionelt set rigeligt med travlhed i sig selv.

Det mærker de hos Postnord, hvor presset i disse dage er massivt på landets pakkecentraler. De forventer, at tirsdag bliver decembers travleste dag med udsigten til at skulle distribuere 600.000 forsendelser.

Alene i Holstebro har de tirsdag uddelt 2800 pakker, hvilket er 80 procent flere end på en normal hverdag, skriver TV/Midtvest.

- Der er lynende travlt. Der står pakkebure over det hele, og der ligger breve over det hele. Der er gang i den på alle mulige måder, og vi knokler bare på, siger Michael Hansen, der er distributionsleder i Holstebro.

- Vi har kaldt alle på arbejde, og så tager vi nok også lige en ekstra time. Så satser vi på, det går, tilføjer han.

I Nordjylland betyder omfattende internethandel i weekenden, at tirsdag er den største pakkeuddelingsdag nogensinde, ifølge TV2 Nord.

Sorterede 200.000 forsendelser i nat

Den travle dag blev skudt i gang allerede natten til tirsdag og de tidlige morgentimer, hvor landets pakkecentraler arbejdede på højtryk.

På Pakkecenteret i Taulov, der er det største af Postnords fem nationale centre i Danmark, har 75 ekstra medarbejdere været kaldt ind til at hjælpe med arbejdet foruden den normale stab på 175 medarbejdere, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Natten mellem mandag og tirsdag blev der alene på centeret i Taulov sorteret 200.000 pakker og postforsendelser, hvilket er dobbelt så mange som på en almindelig mandag.

- Vi regner med at slå vores egen rekord fra sidste år, siger terminalchef Joan Lykke Hansen til avisen.