Samfund

Digital valuta gør sit indtog hos netbutikkerne

Logoet for henholdsvis Tezos, bitcoin og ethereum. Bitnovo, hightech, Scanpix

Mange ejere af digital valuta ved ikke, hvad de kan bruge den virtuelle møntfod til i Danmark.

Enkelte steder i Danmark er man begyndt at kunne betale med bitcoins og anden form for digital valuta, men nu vil firmaet Coinify gøre det muligt at bruge digital valuta som betalingsmiddel i netbutikker.

Det skriver Børsen.

Samarbejde med fire betalingsvirksomheder

Coinify med administrerende direktør Mark Højgaard i spidsen tilbyder handel med digital valuta såsom bitcoins, men firmaets hovedfokus er på betalingsdelen og teknologien bag kaldet blockchain.

Firmaet har indgået et samarbejde med de fire danske betalingsvirksomheder Yourpay, Quikpay, Gate2payments og Pensopay. Samarbejdet har til formål at tilbyde et hav af netbutikker og fysiske butikker muligheden for at bruge 15 forskellige digitale valutaer som betalingsmiddel.

- Vi faciliterer via betalingsvirksomhederne adgangen til digitale valutaer, så de enkelte butikker kan modtage for eksempel bitcoin for de produkter, de sælger, siger Mark Højgaard til Børsen.

Når en eventuel handel er indgået med digital valuta, vil Coinify konvertere dem til danske kroner eller euro.

Banebrydende aftale

Selvom mange har fået øjnene op for digitale valuta herunder bitcoins, som siden starten af 2017 er steget med omkring 1660 procent, er ejerne oftest ikke klar over, hvor de kan gøre brug af deres valuta i Danmark.

- Vi arbejder på at sprede adoptionen af disse valutaer som betalingsmiddel, så denne aftale er banebrydende, fordi så mange danske betalingsvirksomheder vil understøtte og udbrede brugen af kryptovaluta (digital valuta, red.) i potentielt tusindvis af danske og nordiske netbutikker, fortæller Mark Højgaard, hvis firma tilbyder betalingsløsninger til over 50 betalingsvirksomheder, der repræsenterer over 200.000 onlinebutikker rundt i verden.

Sikkerhed

Coinify og en af deres samarbejdspartnere Yourpay har en række udfordringer, der skal løses, inden projektet med at bruge digital valuta som betalingsmiddel bliver en realitet. Det er blandt andet sikkerhed og regulering, så man kan sikre forbrugerbeskyttelse og kan holde hvidvask af penge gennem digital valuta ude af projektet.

Mark Højgaard vurderer, at det vil kræve tid, uddannelse og hårdt lobbyarbejde, før folk, virksomheder og politikere kan se fordelene ved digital valuta.