Nu bliver det muligt at købe for 350 kroner uden kode

Den nye beløbsgrænse på 350 kroner træder i kraft fra den 1. februar 2018, hvorefter terminalerne gradvist vil blive opdateret til at understøtte det.

Ejeren af danskernes foretrukne betalingsmiddel Nets går nu direkte i struben på de to hovedkonkurrenter Mobilepay og Apple Pay.

Det sker ved at hæve beløbsgrænsen for det kontaktløse dankort markant. I dag er grænsen på 200 kroner, inden man skal taste kode. Den 1. februar hæves den til 350 kroner, og dermed vil langt størstedelen af danskernes indkøb kunne foregå uden, at der skal anvendes kode.

Det er en aftale mellem Nets, bankerne og detailhandlen, der baner vej for den nye grænse.

- Kontaktløse betalinger sparer tid ved terminalen - også ved større køb, hvor man skal indtaste sin pinkode. Men ved at hæve beløbsgrænsen for køb uden pinkode til 350 kroner bliver det endnu hurtigere og nemmere at betale, så vi slipper for kø ved terminalen, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd.

Direktør i Nets: Ikke på bekostning af sikkerheden

Antallet af kontaktløse betalinger med dankort er vokset eksplosivt siden starten af 2016. I dag er godt 40 procent af betalingerne kontaktløse. For at sætte yderligere fart på udviklingen skal de ældste betalingsterminaler udskiftes med nye, der understøtter kontaktløse betalinger.

- Med den nye grænse slipper man for at skulle indtaste sin pinkode i 8 ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Og vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin pinkode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin kode ved mindre køb, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets.

Den nye beløbsgrænse på 350 kroner træder i kraft fra den 1. februar 2018, hvorefter terminalerne gradvist vil blive opdateret til at understøtte dette. Dog vil man af sikkerhedsmæssige årsager fortsat lejlighedsvis blive bedt om at indtaste sin kode ved køb under beløbsgrænsen.

Kommer samtidig med Apple Pays indtog

Nets har også lanceret det mobile dankort, hvor kunderne helt slipper for at bruge det fysiske kort, men det bruger kun en forsvindende lille del af danskerne.

Nets' initiativ kommer samtidig med Apple Pays indtog i Danmark, der har fået kraftig støtte fra Nordea og Jyske Bank.

Det vil på sigt udfordre det mobile dankort, da det er endnu nemmere at betjene. Også Mobilepay forsøger at tage markedsandele fra Nets og dankortet, men Nets sidder tungt på det danske detailmarked, efter at store spillere som Dansk Supermarked og Coop har valgt side til fordel for dankortet, som de har været med til at finansiere udviklingen af.