'Hensynsløse' forældre afleverer børn i bil ved skolen - nu har naboerne fået nok

Naboer til en folkeskole i Odense kalder forældrene hensynsløse, fordi de absolut skal aflevere deres børn i bil.

Hver morgen ved ottetiden er der trafikkaos ved den lokale folkeskole i Næsby i Odense.

Og om eftermiddagen gentager kaos sig.

Forklaringen er ganske enkel: Forældre i bil afleverer og/eller henter deres børn på skolen.

Men nu har naboerne fået nok, fortæller TV 2 Fyn.

- Folk kører, som de vil. De kører ind, hvor de vil. De overskrider færdselsreglerne og kører ind på skolen, hvor de ikke må, og de parkerer, hvor de ikke må, siger en af naboerne til Kroggårdsskolen i Næsby, Dorthe Lauridsen, til TV 2 Fyn.

Ifølge naboerne er problemet, at alt for mange børn bliver kørt i bil i skole, selv om de sagtens kunne cykle, gå eller tage bussen. De kalder forældrene i bilerne ’curlingforældre’, der kun tænker på at få afleveret deres eget barn så få meter fra skolens indgang som muligt. For derefter at ræse væk derfra, uden at tage tilstrækkeligt hensyn til andre skolebørn og trafikanter.

- Folk er så egoistiske. De tænker kun på sig selv. De ser ikke, hvad der sker omkring dem. Nu har de afleveret deres barn, og nu skal de af sted på arbejde, og så er alt andet ligegyldigt. De har alt for travlt, siger Dorthe Lauritsen, der selv bor 200 meter fra skolen.

Afstemning

Kører du dine børn i skole i bil?

'Det er blevet bedre'

På Kroggårdsskolen siger skoleleder Mogens Falk, at man allerede har gjort meget for at få børnene til at cykle i skole.

- De fleste børn bor inden for en radius af tre en halv kilometer, så det er rent faktisk muligt. Vi gør rigtig meget ud af at lære børnene, hvordan man cykler. Vi har en cykeløvebane i skolen, siger skolelederen.

Han vurderer da også, at indsatsen – også med skolepatruljer – har betydet, at trafikproblemerne er mindre end for nogle år siden. Men at alle naturligvis skal køre ekstra forsigtigt lige ved skolen.

- Det er vigtigt – ligegyldigt hvor man er – at man overholder reglerne. Det er derfor, de er lavet. Specielt omkring skoler skal man køre varsomt, fordi der er børn, siger Mogens Falk til TV 2 Fyn.

Omtalen af problemerne ved Kroggårdsskolen på Facebook har vist, at det er et problem, man genkender andre steder på Fyn. Eksempelvis skriver Jeanette Grunddal Johansen på Facebook om en anden Odense-skole:

- Tarup Skole er også det rene kaos om morgenen. Til trods for at der er blevet lukket af som en ring rundt om skolen med indkørsel forbudt, så bliver det ikke respekteret, fordi børnene skal gå 10 meter hen til skolen. Hvad skade kan det lige gøre? Men nej, bilerne skal helst helt til døren.

'Hygge om fredagen'

En enkelt mor, Bettina Rex, vover pelsen og forklarer TV 2 Fyn, hvorfor hun nogle gange kører sin søn Alexander i skole, selv om det ikke er strengt nødvendigt:

- Jeg kører ham tit om fredagen, og så hvis det regner eller sner. Om fredagen er der lidt ekstra hygge, og jeg har fri, så jeg kan nå at hente ham også, fortæller hun.

Har du selv oplevet lignende problemer i forbindelse med aflevering eller hentning af børn ved deres skole, så hører vi på tv2.dk gerne fra dig. Skriv til 1234@tv2.dk.