Samfund

Letbane i sammenstød med bil

Ingen personer kom til skade under sammenstøddet.

En 19-årig bilist blev tirsdag aften ramt af et letbanetog ved Nørreport i Aarhus.

Det oplyser kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV 2 Østjylland.

Ulykken skete omkring klokken 22.25. Her holdt bilisten og ventede på, at lyssignalet skulle skifte til grønt. Da det skete, svingede han direkte ind foran letbanetoget, som påkørte ham.

- Letbanen ramte bilen på siden, siger Jakob Christiansen til TV 2 Østjylland.

Aarhus Letbane har bekræftet uheldet. Ifølge Jens Velling, som er kommunikationschef i Aarhus Letbane, var der tale om et pizzabud, der kørte ind foran toget fra letbanen.

- De får begge grønt og kører frem, men så drejer pizzabuddet til venstre - selv om der er venstresving forbudt, og at det er markeret med et skilt, siger Jens Velling. 

Letbane: Sikkerhed er i orden

Trods uheldet mener Aarhus Letbane, at sikkerheden er i orden, og at man godt vil kunne begynde driften.

- Vi går meget op i sikkerhed. Letbaneførerne uddannes til at følge reglerne, men også at køre efter forholdene og vise hensyn til alle trafikanter, siger Jens Velling til Ritzau.

Aarhus Letbane håber på at kunne begynde driften fra uge 50. De mødes på fredag med Trafikstyrelsen, hvor det bliver afgjort, om letbanen kan køre med passagerer fra næste uge, eller om det igen skal udskydes.

Ved sammenstødet kom ingen personer til skade og der skete kun lettere materiel skade.

Kortvarigt spærret efter uheld

Det er ikke første gang, at letbanen i Aarhus har påkørt andre på sin vej. I september skete endnu en påkørsel, da en 41-årig kvindelig bilist kørte over for rødt og ind foran letbanen i krydset ved Nørrebrogade og Vennelyst Boulevard.

Heller ikke her kom nogen alvorligt til skade ved sammenstødet.

På en testtur i juni ramte letbanen også et lyssignal. Påkørslen resulterede i et ødelagt signalhus og en knust siderude i letbanetoget. 

Letbanen i Aarhus forventes at være klar til at fragte passagerer fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital fra midten af december. Den skulle oprindeligt være åbnet den 23. september, hvor der var planlagt en større åbningsfest.