Samfund

Kommune belønnede ildsjæl med 5000 for 14 års frivilligt arbejde - og trak hende i kontanthjælp

Karin Kruse Pedersen har arbejdet frivilligt i Munkebo de sidste 14 år, hvor hun arrangerer juleaften for ensomme.

Glæden var stor hos Karin Kruse Pedersen fra Munkebo, da hun modtog nyheden om, at hun var blevet indstillet til en fortjenestpris for sit frivillige arbejde.

Sammen med prisen fulgte en kontant belønning på 5000 kroner fra Kerteminde Kommune. Penge, der faldt på et tørt sted, da hun var endt på kontanthjælp to måneder tidligere på grund af sygdom.

Det skriver fyens.dk.

Blev kontaktet dagen før

Karin Kruse Pedersen blev inviteret til en overrækkelse af prisen den 17. november ved Kerteminde Kommunes Hædringsfest i Langeskov.

For en sikkerheds skyld ringede hun til Kerteminde Kommune for at høre, om hun måtte modtage pengene, når hun var på kontanthjælp.

- De sagde, at de ville undersøge sagen. Dagen før arrangementet fik jeg at vide af kommunen, at jeg gerne måtte modtage prisen, men at de 5000 kroner ville blive trukket i min kontanthjælp, siger hun til TV 2.

Har arbejdet frivilligt i 14 år

Karin Kruse Pedersen har arbejdet frivilligt i Munkebo de sidste 14 år, fortæller hun. Hvert år er hun med til at arrangere juleaften for ensomme mennesker i Munkebo Kulturhus. Det var netop det arbejde, hun blev hædret for.

- Jeg er enormt taknemmelig for, at der er nogen, der har tænkt på mig med denne fortjenestpris. Men det er en lidt tam fornemmelse, at jeg ikke kan beholde pengene.

- Hvis jeg så bare havde fået det at vide i lidt bedre tid, så ville der måske være en anden, der kunne have fået glæde af pengene i stedet for som nu, hvor de går tabt, siger hun.

Karin Kruse Pedersen besluttede sig alligevel for at møde op til prisoverrækkelsen, hvor hun modtog prisen foran 500 mennesker i Langeskov Hallen.

Hun kan ikke forstå, at hun ikke må modtage pengene, da det frivillige arbejde blev foretaget, før hun endte på kontanthjælp.

Formand er overrasket

Fyens.dk har talt med formand for kultur- og kritidsudvalget i Kerteminde, Lars Ole Valsøe (K). Han er overrasket over, at hun ikke må beholde pengene.

Han fortæller, at han ikke var klar over, at reglerne var sådan. Men han er ikke sikker på, at prisen var gået til en anden, hvis han havde vidst det.

- Pengene er jo en ting, men vi ville jo gerne påskønne det frivillige arbejde, hun har gjort.

- Jeg er sådan lige lidt skakmat. Jeg ved faktisk ikke, hvad vi kan gøre for hende, siger han til Fyens.dk.