2017 valg

Anna Mee Allerslev valgt ind - men hun vil ikke

Den tidligere politiker vil ikke "modtage valget".

Selvom Anna Mee Allerslev valgte at trække sig fra politik for under en måned siden, var det ikke tids nok til at blive fjernet fra stemmesedlerne til kommunalvalget.

Se valgresultatet for samtlige 98 kommuner her.

Hun modtog derfor 1123 stemmer ved valget i tirsdags, men fortæller på sin Facebook-side, at hun ikke vil ”modtage valget”.

I stedet vil den tidligere radikale borgmester for beskæftigelse og integration lade sine stemmer overgå til de radikales førstesuppleant, som efter alt at dømme er Christopher Røhl Andersen. Han fik 1009 personlige stemmer ved valget.

Til DR fortæller han, at han går stærkt ud fra, at Anna Mee Allerslev trækker sit kandidatur tilbage, hvorfor han betragter sig selv som valgt ind i borgerrepræsentation.

Flere smutveje væk fra posten

Det Radikale Venstre fik 26.691 københavnske stemmer til kommunalvalget. Det er en tilbagegang på 2,3 procentpoint, men det er nok til fem mandater.

Og det er netop det femte og sidste mandat, der gik til Anna Mee Allerslev.

Men selvom hun ikke vil modtage mandatet, kan man ikke uden videre trække sig, når først man er valgt til kommunalbestyrelsen i en kommune.

Men der er flere smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. For eksempel hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

- Men den ultimative smutvej er at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst at modtage valg, har forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole tidligere forklaret til Ritzau.

Trak sig efter skandalesager

Anna Mee Allerslev trak sig helt fra politik efter en række skandalesager, der begyndte med historien om hendes bryllupsreception på Københavns Rådhus, som politikeren ikke havde betalt leje for. Det gjorde hun efterfølgende.

Anna Mee Allerslev trak sig fra politik på et pressemøde den 25. oktober 2017.