Samfund

Rigmand får medhold i skattesag

Skat skal nu foretage ny bedømmelse.

Smykkerigmanden Jesper 'Kasi' Nielsen og hans familie får medhold i sag om skattefradrag for sponsorpenge. Det slår Østre Landsret fast.

Skat skal foretage ny bedømmelse i sagen, lyder dommen.

Skat havde rejst "et større millionkrav" mod smykkevirksomheden Kasi ApS og familien, fordi en række sponsorater ikke blev anset for at være fradragsberettiget.

- Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien.

Sådan lyder det i landsrettens afgørelse.

- Vedrørende Kasi ApS har landsretten bestemt, at Skat skal foretage en fornyet bedømmelse af, i hvilket omfang udgifterne til sponsoraterne i årene 2009-11 er fradragsberettigede som driftsudgifter, reklameudgifter eller repræsentationsudgifter.

Landsret: En dyrkelse af personlig interesse

Jesper Nielsen indbragte sagen for Landsskatteretten, da Skat ville beskatte ham personligt af 163 millioner kroner for perioden 2007-2011.

Landsskatteretten slog sidste år fast, at sponsoraterne ikke var fradragsberettigede. Der har snarere været tale om dyrkelse af en personlig interesse, og det har tilmed karakter af udlodning af udbytte til anpartshavere, lød det dengang.

Det fik Kasi-familien til at anke sagen til Østre Landsret, der fredag afgjorde sagen til familiens fordel. Sponsoraterne er erhvervsmæssige, lyder det. Skattesagen mod Jesper 'Kasi' Nielsen blev meget omtalt i medierne efter kritik af Skats metoder i sagen.

Skatteminister: En udmarvende sag

- Landsrettens har afgjort en sag, der har været lang og udmarvende, særligt for Jesper Nielsen. SKAT har tabt sagen, og selvom dommen skal nærstuderes, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at den bliver anket. SKAT fik i 2013 kritik for, at der i sagsbehandlingen er begået væsentlige processuelle fejl og har nu tabt det indholdsmæssige spørgsmål ved landsretten. Det er en gammel sag, der skal afsluttes. Og jeg ønsker ikke at se sager af den her karakter i det nye skattevæsen, som vi er i fuld gang med at bygge, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).