86-årig har 3,2 millioner følgere - og i Danmark blogger bedsteforældre

Bedsteforældre vil også være aktive på sociale medier.

S-e-l-v... 

Med røde negle taster Mona Nylander de første fire bogstaver i titelfeltet på computerskærmen.

...f-o-r-k-æ-l-e-l-s-e, fortsætter hun.

Selvforkælelse er overskriften på dagens tema.

Tidligere på dagen tog 69-årige Mona Nylander på neglesalon i København.

- Det er en form for selvforkælelse. Man synes, det er lækkert at komme herhen, og der bliver nusset om en, siger hun til TV 2.

Oplevelsen skriver hun efterfølgende om på sin blog ’Guldstiletter’. Sammen med teksten indsætter hun et billede af sine nylakerede røde negle fra neglesalonen.

- Jeg synes, det skal være sådan, at folk går ind og enten ser den for inspiration eller bliver glad, fortæller Mona Nylander, der er mor og bedstemor, om sin blog.

86-årig følges af 3,2 millioner

Der er intet nyt i, at den ældre generation er blevet fortrolig med computere. Men generation 60 plus er nu så ferm med nettet og sociale medier, at de også blogger om deres liv og interesser.

I USA, hvor alting er større, har den 86-årige Baddie Winkle over 3,2 millioner følgere på Instagram. Hun poster farverige billeder af sig selv på en flyvetur over Grand Canyon eller på stranden omgivet af unge mænd.

Det har gjort hende kendt over hele verden og bragt hende i store medier som britiske Telegraph og amerikanske CNN. Hun har også fået sin egen side på Wikipedia, hvor hun blot beskrives som en internetpersonlighed.

Del af en ny tendens

Herhjemme holder 62-årige Lene Kirkegaard sig fra de vovede billeder, men også her er der farver på tøjet.  

- Jeg er vild med farver, men jeg bruger også sort og hvid og beige. Jeg bruger simpelthen det hele, siger hun, mens hun holder en mønstret grøn kjole op.

I hjemmet i Skive har hun et helt værelse bare til tøj. På sin blog ’Mormors walkin’ skriver hun primært om tøj og mode.

- Jeg synes, det er sjovt. Nu kommer jeg jo ikke helt så meget ud, som jeg gjorde før: Da jeg gik på arbejde, hvor jeg kunne tage forskelligt tøj på. I dag kan jeg så vise mit tøj på bloggen, siger Lene Kirkegaard til TV 2.

Ligesom Mona Nylander er hun en del af den nye tendens, at generation 60 plus for alvor har taget den nye teknologi til sig, forklarer Birgit Jæger, der er lektor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet og forsker i ældre og it.

- De ældre, der går på pension i dag, er meget anderledes end mine bedsteforældre for eksempel. Og for dem er det helt naturligt at bruge teknologien til sådan nogle ting, som, de synes, er interessante, relevante og spændende at arbejde med, siger Birgit Jæger.

Ikke så tosset

Både Mona Nylander og Lene Kirkegaard ønsker med deres blogs at inspirere andre og gøre generation 60 plus synlig for omverdenen.

- Det er ikke så tosset at komme op i alderen. Man behøver ikke at være 20 for at have det godt. Jeg har det lige så godt i dag, som da jeg var ung. Jeg føler mig heller ikke gammel, siger Lene Kirkegaard.

Det er ikke kun kvinderne over 60, der blogger. Der findes også mandlige bloggere, som eksempelvis 73-årige Erik Krogh, der skriver om sit liv og sine interesser på bloggen ’Pensionist på Bornholm’.