Samfund

Zentropa bekræfter: Peter Aalbæk har fået mundkurv på

Ledelsen i Zentropa er ked af, at ansatte har følt sig krænket eller chikaneret på Zentropa.

Filmselskabet Zentropas ledelse bekræfter i en pressemeddelelse, at Peter Aalbæk er sat uden for indflydelse og har fået mundkurv på.

Peter Aalbæk må ikke længere må udtale sig på vegne af Zentropa, ikke længere deltage i ledermøder i selskabet og skal ikke længere skal have elever under sin ledelse.

- Meget berørt af sagen

Det sker, efter den seneste uges fokus på arbejdsmiljøet i Zentropa, hvor en række kvinder blandt andet er stået frem i Politiken med beretninger om seksuelle ydmygelser og mobning centreret omkring Peter Aalbæk.

- Vi er meget berørt af sagen, og meget kede af, at der er personer, som har følt sig krænket eller chikaneret mens de har arbejdet på Zentropa, skriver ledelsen i et brev til selskabets samarbejdspartnere.

- På baggrund af den viden vi har nu, og det nye lys vores kultur bliver sat i, har vi iværksat en række initiativer, lyder det.

Samarbejder med Arbejdstilsynet

Det indebærer blandt andet, at Arbejdstilsynet inviteres til at vurdere Zentropa og komme med bud på forbedringer.

Ledelsen på Zentropa er gået i gang med at opdatere selskabets retningslinjer for et godt og sundt arbejdsmiljø.

- Mandag den 20. november afsluttes processen, og ledelsen vil herefter udarbejde et sæt gældende retningslinjer, der bliver implementeret øjeblikkeligt.

- Alle ansatte skal overholde disse retningslinjer, og der skal senest efter seks måneder laves en skriftlig opfølgning fra ledelsen og gennemføres medarbejdertilfredshedsundersøgelser, lyder det i brevet.