Samfund

Aalbæk om stop for smæk hos Zentropa: - Jeg begræder beslutningen

Den tidligere Zentropa-boss har ikke planer om at ændre adfærd, selvom selskabet udstikker nye retningslinjer.

Fredag skrev Zentropa i en pressemeddelelse, at filmselskabets ledelse er nået til enighed med Peter Aalbæk om, at klask i numsen ikke længere skal foregå, hverken som straf eller belønning. 

Beslutningen er truffet, efter det er kommet frem, at når elever i produktionsselskabet Zentropa begår fejl, kan de typisk vælge mellem at muge ud på Peter Aalbæks gård eller få smæk. Hovedpersonen selv er dog ikke enig i beslutningen. 

- Jeg begræder Zentropas beslutning. Men som tidligere leder anerkender jeg ledelsens ret til at lave retningslinjer, siger han.

-  Mit liv ville blive uendeligt meget fattigere

Men på trods af de nye retningslinjer, siger Peter Aalbæk fredag aften til TV 2, at han ikke planer om at ændre adfærd. 

- Jeg har jo ikke prøvet at møde på arbejde før og være aseksuel socialdemokrat, som jeg nu bliver bedt om, så det vil være fuldstændig nyt for mig, siger han til TV 2. 

-  Jeg tror, mit liv ville blive uendeligt meget fattigere. Min livskvalitet ville simpelthen lide for meget af det, hvis ikke spas og humor og grænsesøgende adfærd var på dagsordenen. 

Kan du forstå, nogen synes det er et overgreb at blive klasket i røven? 

- Jamen så siger man fra. Så simpelt er det. 

Og så får man ikke klask i røven?

- Ikke i mit univers. 

Så man har godt kunne sige fra?

- Ja. Altså på Zentropa har man altid kunne vælge mellem nogle klask i røven eller køre ned til Herfølge og muge ud i mit dueslag. Så man har altid haft det frie valg. 

Jamen er det et frit valg at give sine medarbejdere et valg mellem at muge ud i en hønsestald eller få klask i røven?

- Jamen det er jo sjovt, for fanden. Det er jo underholdende, og det er det, som det her elendige liv drejer sig om på jorden.