2017 valg

Byrådsmedlem forbindes med sexorgie - borgmester opfordrer ham til at trække sig

Byrådsmedlem Per Zeidler tog i oktober til et sexorgie i Vejle i stedet for at passe sine pligter i byrådet i Syddjurs Kommune.

Byrådsmedlem og formand for Syddjurs Kommunes familieudvalg Per Zeidler har henover en periode på 14 dage bragt to unge kvinder til og fra såkaldte gangbang-arrangementer (sexorgier, hvor flere deles om den samme partner, red.) i et tidligere forsamlingshus syd for Vejle.

Det har avisen Århus Stiftstidende afdækket, og sagen bliver efterforsket af politiet.

Per Zeidler er blandt andet udeblevet fra et byrådsmøde tilbage i oktober for at deltage i arrangementerne i Vejle. På baggrund af avisens historie opfordrer borgmester Claus Wistoft (V) nu Per Zeidler til at trække sig fra byrådet.

- Jeg er utrolig skuffet over, at Per Zeidler vælger at være fraværende fra byrådet for at deltage i den slags aktiviteter, lyder det fra Syddjurs' borgmester i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Claus Wistoft for tidligt at sige, om der er tale om deciderede kriminelle handlinger.

- Det er dog min opfattelse, at hans handlinger er uværdige for et byrådsmedlem og en udvalgsformand. Jeg vil derfor opfordre Per Zeidler til at anmode om lov til at trække sig fra byrådet og som udvalgsformand.

Østjyllands Politi bekræfter overfor TV 2, at sagen efterforskes. Hvad den konkrete mistanke mod Per Zeidler er, vil politiet i første omgang ikke komme ind på, da politikerens rolle ved arrangementerne endnu ikke er nærmere defineret.

Ifølge Århus Stiftstidende kan byrådsmedlemmet risikere en sag om rufferi, hvis det viser sig, at han er arrangør af de to gangbang-events og har en form for økonomisk mellemværende med kunder såvel som kvinder. Det kan give fire års fængsel.

Torsdag formiddag bekræftede politiet, at to personer var anholdt og sigtet for rufferi i forbindelse med sagen, men kom ikke nærmere ind på mændenes identitet.

Har transporteret kvinder til arrangementer flere gange

Den 8. november konfronterede to journalister fra avisen familieudvalgsformanden foran Ammitsbøl Forsamlingshus syd for Vejle. Her var han samlet med mindst 11 mænd og 2 unge kvinder til et gangbang-arrangement.

I flere timer trillede den ene bil efter den anden op til det tidligere forsamlingshus, hvor mændene ifølge et opslag på hjemmesiden annoncelight.dk for 2400 kroner kunne få hele arrangementspakken i alle tre timer - inklusiv analsex og sex uden kondom - med to kvinder på henholdsvis 19 og 23 år.

Også den 25. oktober var Per Zeidler at finde i forsamlingshuset i Vejle. Hans bil, en mørk VW Passat med påskriften 'Per Zeidler, Syddjurs' største politiker', holdt parkeret ved huset, og den dag kom 16 mænd forbi, inden byrådsmedlemmet efter fem timer kørte pigerne hjem.

Selv samme dag skulle Per Zeidler imidlertid have siddet til et obligatorisk byrådsmøde på rådhuset i Ebeltoft.

Flere spørgsmålstegn ved politikers moral

Formanden for familieudvalget er i forvejen lidt af en kontroversiel mand, og flere har gentagne gange sat spørgsmålstegn ved hans moral.

Kort før kommunalvalget brød Per Zeidler med sit parti Liberal Alliance og blev løsgænger i byrådet i Syddjurs. Årsagen var, at Liberal Alliance fandt ud af, at deres spidskandidat i kommunen ikke havde betalt en gammel mekanikerregning fra Rønde Stjerne Auto.

Regningen er nu betalt med tre års forsinkelse, men først efter automekanikeren Tor Andersen fra Rønde Stjerne Auto stod frem. Han har tidligere sagt:

- Jeg står frem, fordi jeg vil advare vælgerne. Det her handler om, hvordan en folkevalgt optræder moralsk. Vi kan da ikke have en mand, der kører sin privatøkonomi på den måde, til at være med til at varetage kommunens økonomi.

Få dage før sin afgang fra partiet gjorde Per Zeidler sig også bemærket ved at tage på ferie under de afgørende budgetforhandlinger i Syddjurs Kommune. Dengang sagde han til TV 2 ØSTJYLLAND, at han ikke var gået glip af noget i forhandlingerne, da han løbende havde været i kontakt med borgmesteren på mail og telefonisk.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Per Zeidler.