Væltede træer og ting på vejene: Sådan påvirker Ingolf Danmark

Der er ingen meldinger om personskader efter stormen.

Stormen Ingolf har gjort sit indtog i Danmark, men i de tidlige morgentimer søndag ser det indtil videre ud til, at den har været relativt nådig, hvad angår skader.

Således har Midt- og Vestjyllands Politi fået 25-30 henvendelser om væltede træer og skilte i nattens løb. Dog er der ikke sket nogen personskader.

Det fortæller vagtchef Simon Skelkjær til TV 2. 

- I de tilfælde har vi ringet efter den kommunale vejvagt, som har været ude og kigge på det, siger han. 

Desuden måtte brandvæsnet rykke ud omkring klokken tre i nat, da en scene foran rådhuset i Skive var ved at blæse væk. Scenen blev efterfølgende pillet ned. Derudover har dele af Brande været uden strøm i løbet af natten. 

- Men kystvagten har meldt, at der ikke er nogen fare på vestkysten. Det har været lavvande i løbet af natten, så der har ikke været problemer med vandstanden, siger Simon Skelkjær.

Risiko for oversvømmelser

I Østjylland har politiet modtaget meldinger om fem væltede vejtræer, som efterfølgende alle er blevet fjernet igen, oplyser vagtchef Carsten Dahl til TV 2. 

Østjyllands Politi holder dog fortsat øje med vandstanden. 

- Vandet er skubbet op i Aarhusbugten, og når det skal retur igen, kan det give en problematik med oversvømmelser. Det sker sidst på eftermiddagen, siger Carsten Dahl. 

Det drejer sig primært om området omkring Vejlby Fed og Egå. 

Også i Sydøstjyllands Politikreds forbereder man sig på risiko for forhøjet vandstand i løbet af eftermiddagen. Men derudover har Ingolf ikke forårsaget skader eller skabt trafikale problemer.

På Fyn har Ingolf også givet anledning til lidt oprydning. 

- Det drejer sig om nogle væltede træer og flyvske skilte, som har blæst rundt i nat. Men ikke noget, der har givet de store problemer, siger vagtchefen til TV 2. 

Fyns Politi forbereder sig nu til, at vandmasserne i området kan stige i løbet af i eftermiddag.

Væltet vejtræ

Heller ikke fra politikredsene Syd- og Sønderjylland og Nordjylland er der meldinger om personskader som følge af stormen i nattens løb.

Vagtcheferne i de to kredse beretter alle om væltede træer og genstande, der er fløjet ud på vejbaner, men der er ingen meldinger om større materielle ødelæggelser. 

Syd- og Sønderjyllands Politi har underrettet Vejdirektoratet om, at der er grene og træer på motorvejen ved Bramming, mens Østjyllands Politi i et tweet gør trafikanter opmærksom på, at de på Stillingvej mellem Harlev og Sabro skal køre forsigtigt på grund af et væltet vejtræ. 

I Sydsjælland- og Lolland-Falsters politikreds blev Næstvedvej, Rute 22 tidligt søndag morgen spærret mellem Køng og Klarskov på grund af et væltet træ. Politi og kommune arbejdede med at få en motorsav til stedet, og vejen blev genåbnet omkring klokken 9.

På Midt- og Vestsjælland er et træ væltet i sporet mellem Svebølle og Jyderup, og det betyder, at der er indsat togbusser mellem Kalundborg og Holbæk, indtil træet er fjernet. Derudover har et grantræ ramt ind i køreledningen ved Kværkeby, og der var tidligt søndag morgen indsat togbusser mellem Borup og Ringsted. Strækningen blev dog åbnet igen omkring klokken 8.

I Nordsjælland har Ingolf væltet tre træer, som dog ikke har påvirket trafikken, oplyser vagtchefen til TV 2.

Desuden blev Storebæltsbroen lukket for al trafik søndag morgen. Broen blev åbnet igen klokken otte.

I Københavns Politikreds har Ingolf ikke forårsaget nogen skader, melder vagtchefen til TV 2. Det samme gælder for Bornholms Politi.

Send dit vejrbillede af stormen Ingolf til TV 2 her.

Storebæltsbroen er lukket frem til klokken otte.