Apple Pay kommer nu til Danmark

Nordeas danske kunder får nu adgang til Apple Pay. Se guiden til at komme i gang nederst i artiklen.

Nordea og Jyske Bank giver nu sine kunder i Danmark, Sverige og Finland adgang til den mobile betalingstjeneste Apple Pay.

Det oplyser bankerne i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi er en del af Mobile Pay og har en hel vifte af betalingskort. Men nu kommer vi med en ny mulighed, og vi tror, at mange af vores kunder vil foretrække at lave betalinger direkte på Apples enheder, siger Peter Schleidt, der er bankdirektør i Jyske Bank, til TV 2.

- Apple Pay er meget intuitivt og nemt at bruge. Det er som at bruge et kontaktløst kort, bortset fra at nu gælder det bare til alle betalinger. Og som et visakort kan det bruges i indland, udland og på nettet, siger han. 

Kan betale både i butik og på nettet

Apple Pay fungerer ved, at et kreditkort knyttes til din apple-enhed, som herefter kan bruges til at betale med.

Den kan bruges ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger.

Derudover kan kunderne bruge Apple Pay i mange apps og online. Se hvordan du får og bruger Apple Pay i guiden nedenfor.

Apple Pay

 1. Sådan får du det

  Du kan begynde at bruge Apple Pay, så snart du har tilføjet dit kreditkort, debitkort eller forudbetalte kort inde under Wallet på din apple-enhed - hvis din bank selvfølgelig understøtter Apple Pay. Af danske banker er det indtil videre Nordea og Jyske Bank. For at tilføje kortet går du ind under indstillinger > Wallet og Apple Pay > Tilføj kredit- eller debitkort. 

 2. Sådan bruger du det

  Når dit betalingskort ligger i din Wallet på mobilen, er du klar til at betale med det. Vil du betale i en butik, skal du holde mobilen et par centimeter fra den kontakløse kortlæser, indtil der vises et flueben på skærmen.

  Afhængig af butikken og transaktionsbeløbet skal du måske underskrive en kvittering eller taste en PIN-kode.

 3. Her kan du bruge det

  I butikkerne kan du betale med Apple Pay fra din iPhone eller dit Apple Watch, hvis du kan se et af ovenstående symboler på kortlæser eller terminaler. Også på nettet kan du betale med enten din iPhone, iPad eller Mac, steder hvor der er placeret det første af de to ovenstående symboler under betalingsmetoder.

  Det samme gælder i apps. Her kan du bruge din iPhone, iPad og dit Apple Watch til betaling.

 4. Fordele

  Du kan have tilknyttet flere kort, og så er det muligt at se en oversigt over, hvor og hvornår du har benyttet Apple Pay til betaling. Det er også muligt, at returnere varer og få penge retur på samme måde, som hvis købet var foretaget med et dankort.

  Desuden lover Apple, at Apple Pay er mere sikkert end et fysisk kreditkort, debitkort eller forudbetalt kort, da hver betaling foretaget via en apple-enhed kræver en bekræftigelse med Touch ID eller en adgangskode. 

Kilde: Apple