Samfund

Skolekammerater til forgiftet barn: - Vi vil gerne vise, at han betyder meget for os

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Flere af de forgiftede børns skolekammerater var søndag mødt op for at vise deres venner på sygehuset, at de tænker på dem.

- Jeg glæder mig rigtig meget, til du og I andre kommer tilbage til skolen, så vi igen kan lege sammen.

Sådan står der på et af de breve, som en gruppe på over 100 Haslev-borgere i dag lagde ved den lejlighed, som den forgiftede flygtningefamilie bor i til daglig.

Brevet var et af mange, som nogle af de mange tilstedeværende børn havde taget med til mindehøjtideligheden for at vise, at deres tanker er hos deres venner på sygehuset. De lagde både breve, blomster og tændte lys. 

En af børnene var Lærke Ørum Dahl, der går i 4. klasse i Haslev. Hun går på samme skole som en af de forgiftede drenge.

- Vi vil gerne hjælpe ham og støtte ham i det her. Vi vil gerne vise ham, at han betyder meget for os, siger hun.

Af samme grund var Frederikke Bodelund Nygaard fra 4. klasse også mødt op.

- Vi har en god ven, som betyder meget for os. Det har været rigtig trist for os at få det at vide, siger hun.

Krisepsykologer står klar

Børnene fra den forgiftede familie har blandt andet gået i modtagerklasser på Nordskovskolen og Rolloskolen i et års tid, og de har fået gode venner der. Derfor vil der også på begge byens skoler stå ekstra mandskab og krisepsykologer klar til at snakke med skolernes elever, når de vender tilbage fra efterårsferie i morgen.

- Børn reagerer forskelligt. Nogle børn vil snakke med det samme med deres forældre, og for nogle kommer reaktionen først senere. Så vi er jo også opmærksomme på, at vi i hele næste uge og ugerne efter skal være opmærksomme på de børn, som vi har på skolen, sagde skoleleder Sigurd Brønnum fra Vest- og Østskolerne i Haslev til TV ØST i fredags.

Flygtningefamilien på 12 personer stammer oprindeligt fra Congo. To af børnene i familien overlevede ikke det, som muligvis kan være en svampeforgiftning, og afgik ved døden i torsdags. Resten af familien er samlet på Rigshospitalet, hvor flere af dem fortsat kæmper for deres liv.

Alle børn i den store familie er under 18 år gamle.