Samfund

Efterårsferien lakker mod enden - her bliver der pres på trafikken

Vejdirektoratet vurderer, at der specielt bliver pres på vejene lørdag i tidsrummet 10 - 16.

Skolernes efterårsferie er ved at lakke mod enden, og det betyder ekstra trafik i weekenden. 

Ifølge Vejdirektoratet vil specielt i dag, lørdag, være store hjemrejsedag. 

Rejser du med bil:

Ifølge Vejdirektoratet skal trafikanter være opmærksomme på, at der kan være kødannelser og forsinkelser på vejene i tidsrummet mellem klokken 10 og 16. Trafikken bevæger sig hovedsageligt fra Jylland mod hovedstaden, samt nordover ad motorvej E45 fra den dansk-tyske grænse.

I hjemrejseweekenden vil der på grund af grænsekontrollen være risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid og planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede tidsrum.

Du kan følge trafiksituationen på vejene her

Rejser du med tog:

Nogle togrejsende kan også se frem til forsinkelser i forbindelse med weekendens store rejsedag. Denne weekend tester Banedanmark nemlig det nye signalsystem på S-togstrækningen mellem Gentofte og Hillerød, og på den strækning kører der derfor togbusser lørdag og søndag den 21. og 22. oktober.

Du kan få et overblik over togtrafikken her

Rejser du med Molslinjen:

Mange rejsende fra Jylland til Sjælland benytter sig af Molslinjen, som sejler fra Aarhus til Sjællands Odde. En af Molslinjens tre færger påsejlede dog en betonklods ved indsejlingen til Sjællands Odde fredag, og derfor er flere afgange både til og fra Sjællands Odde aflyst denne weekend. Kommunikationschef Jesper Maack forventer, at færgen vil være på vandet igen senest den 29. oktober.

Se hvilke afgange, der er aflyst her