Samfund

Forgiftet familie stadig indlagt - hjem undersøges af politiet

Familien har boet i Danmark i omkring et år.

Det var en flygtningefamilie fra Congo, som torsdag blev bragt til flere forskellige hospitaler på Sjælland med forgiftning. 

Det fortæller borgmesteren i Faxe Kommune, Knud Erik Hansen (S), til TV 2. Han tilføjer, at familien har været i Danmark i omkring et år.

Familien bor alle sammen i deres hjem i Haslev.

I alt 11 af familiens 12 medlemmer blev ramt af forgiftningen, som man mistænker skyldes svampe. En 15-årig pige og et "mindre barn" døde af hjertestop på grund af forgiftningen, mens to andre børn fortsat er alvorligt påvirket på deres vejrtrækning.

Politiet oplyser fredag morgen, at familien fortsat er indlagt.

Rigshospitalet bekræfter over for TV 2, at familien er samlet på hospitalet i København, hvor de modtager behandling på de relevante afdelinger.

Politiet undersøger hjemmet

Borgmesteren kalder situationen for forfærdelig og fortæller, at kommunen er klar til at tage sig af hele familien, når de igen kommer hjem.

- På nuværende tidspunkt kan de jo ikke vende hjem til deres bolig, fordi den bliver undersøgt af politiet, og de undersøgelser tager noget tid endnu.

- Men vi har sørget for et beredskab, så hvornår der måtte være brug for det, er vi klar til at tage os ordentligt af den her familie, siger borgmesteren.

Efterårsferie på skolen

Torsdag aften blev der holdt et møde med integrations- og børneafdelingen i kommunen om, hvad der kan sættes i værk. Det fortæller direktør i Faxe Kommune Kirsten Jacobsen til TV 2. Hun kan dog ikke komme nærmere ind på, hvilke tiltag der er tale om.

- Det kommer alt sammen an på, hvilken tilstand familien er i. Men vi har en stor værktøjskasse, og vi tager hånd om det på allerbedste vis. Det er en tragisk hændelse, og vi er meget berørte. Vi står klar med vores beredskab, når familien bliver udskrevet, siger hun.

Den skole, som børnene i familien går i, holder i øjeblikket lukket på grund af efterårferie, men Kirsten Jacobsen forsikrer om, at skolen er i stand til at tage imod børnene og klassekammeraterne, når skolen starter igen på mandag.

- Politiet koordinerer arbejdet, og vi gør ikke noget konkret, før vi har fået yderligere informationer fra dem. De skal være færdige med deres arbejde, og så står vi klar med det beredskab, vi har, forsikrer Kirsten Jacobsen.

Familie indlagt på Rigshospitalet

Fredag morgen fortæller Søren Ravn-Nielsen, der er politiinspektør ved Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi, at der ikke er noget nyt om den forgiftede families tilstand.

Søren Ravn-Nielsen oplyser, at alle ni familiemedlemmer er indlagt på Rigshospitalet i København.

Tidligere torsdag kom det frem, at forgiftningen skyldtes svampe, men det er endnu uvist, om det er tilfældet.

- Vi arbejder fortsat på at klarlægge, hvad der er baggrunden for forgiftningen, siger politiinspektøren til TV 2.

På et pressemøde torsdag aften fortalte politiet, at man efterforsker sagen, men at der ikke umiddelbart ligger en forbrydelse bag.

De sygdomsramte personer er alle i familie og kommer fra samme adresse. Video: Mads Biener Mørk