Samfund

Rekordstort græskar kåret: - Det får dyne på om natten

Et græskar på næsten et halvt ton løb lørdag med prisen som landets største.

Gigantiske græskar fyldte lørdag græsset i Tivoli i København. Men selvom vi nærmer os halloween, så var anledningen en lidt anden.

Der blev nemlig for 10. år i træk afholdt Danmarksmesterskaberne i græskar, hvor det selvfølgelig handler om at kunne fremvise det tungeste og største græskar.

Den har fået babypudder og haft blæsere på for at holde sig tør

Jørgen Øllegaard Jensen

Og det blev da også en sværvægter, der løb med sejren.

Over dobbelt så tung som 2. pladsen

Mælkeproducenten Jørgen Øllegaard Jensen fra Kvong, der ligger nord for Esbjerg, havde nusset og plejet sit græskar op på næsten et halv ton – helt præcist 485,6 kilo.

- Målet var bare at slå sidste års vinder. Det må man sige lykkedes, siger han.

Sidste års vinder var med sine 342 kilo over 100 kilo lettere. Og Jørgen Øllegaard Jensen satte sig også solidt på førstepladsen i år med et græskar, der var over dobbelt så tungt som andenpladsens på 236,8 kilo.

Men det er heller ikke en placering, han er kommet sovende til.

Alternative metoder

Det kræver både tid og omsorg at få sit græskar op i den vægtklasse, og Jørgen Øllegaard Jensen har også taget alternative metoder i brug for at kunne fremavle sit pragteksemplar.

 - Den har fået babypudder og haft blæsere på for at holde sig tør. Og dyne om natten, når det er koldt - den har fået alle tricks, siger Jørgen Øllegaard Jensen.

Han understreger, at græskaret selvfølgelig kræver tilpas med gødning og vand, men tilskriver alligevel også sin sejr en smule held.

Blod på tanden

Den overlegne sejr har kun været med til at give Jørgen Øllegaard Jensen blod på tanden, og der er en god chance for, at det ikke er det sidste, vi ser til ham.

- Jeg er klar til næste år. Der håber jeg, den vejer lidt mere, siger mælkeproducenten.

Så må tiden vise, om han kommer op i nærheden af verdensrekorden, der lyder på hele 1190,5 kilo.