Samfund

København bliver vært for WorldPride i 2021

Der forventes at deltage en halv million i det store event WorldPride, hvor København bliver værtsby.

København har vundet værtskabet for WorldPride 2021. Det står klart efter en afstemning i organisationen InterPride.

Det oplyser organisationen Happy Copenhagen i en pressemeddelelse. Organisationen har stået i spidsen for at få arrangementet til København.

Arrangørerne forventer, at eventet vil tiltrække en halv million deltagere med tilskuere fra hele verden. Sekretariatschef i Happy Copenhagen, Lars Christian Østergreen, glæder sig over værtskabet.

- Vi er ellevilde ved udsigten til at byde hele verden velkommen til København. Vi vil levere et globalt megaevent med mangfoldighed og inklusion i centrum, siger han i pressemeddelelsen.

Det er ambitionen, at WorldPride vil blive afviklet sammen med LGBTQ-sportseventet EuroGames. Men det vil først blive afgjort i marts 2018, hvor EuroGames skal afholdes.

LGBTQ er en betegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers.

Politikere jubler

Arbejdet med at få eventet til København har stået på siden 2015, og tildelingen af den store begivenhed vækker således også begejstring i det politiske landskab.

- Jeg er stolt over, at København nu har vundet værtskabet for WorldPride. København og hele Greater Copenhagen flager stolt med regnbuens farver. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med arrangørerne for at skabe en fantastisk event, der sætter vores by på verdenskortet og viser, at der er plads til alle her, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ifølge magasinet Out & About.

Den danske minister for ligestilling, Karen Ellemann (V), udtaler i pressemeddelelsen, at hun er sikker på, at arrangørerne vil levere et spektakulært event, og at Danmark vil gøre sit for at hjælpe dem.

- Danmark har været foregangsland for LGBT-lighed i årtier, og ved at være vært for dette event vil vi endnu engang kaste os fuldt bag ved den vigtige opfattelse af, at LGBT-rettigheder er menneskerettigheder, udtaler hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) glæder sig også over, at begivenheden kommer til Danmark. På Twitter kalder han tildelingen for "gode nyheder".