Samfund

Aarhus Lufthavn åbner fem nye internationale ruter

SAS har investeret op imod en halv milliard kroner i de nye ruter, som årligt vil sende 200.000 ekstra passagerer gennem Aarhus Lufthavn.

Fra foråret bliver det lidt nemmere for midt- og østjyderne at flyve ud i Europa.

SAS har netop løftet sløret for fem nye direkte ruter fra Aarhus Lufthavn.

De nye destinationer er Mallorca, München, Split, Oslo og Stockholm. Derudover skruer SAS op for indenrigsruten til København, der øges fra 8 til 10 daglige afgange.

Har investeret en halv milliard kroner

SAS har investeret op imod en halv milliard kroner i de nye ruter, som vil sende 200.000 ekstra passagerer gennem Aarhus Lufthavn om året.

Efter en lang række kriseår ser SAS' koncerndirektør, Lars Sandahl Sørensen, positivt på fremtiden senest med fem nye internationale ruter i Aarhus Lufthavn. Video: Stine Gliese

- Vi forventer at få en hel masse kunder fra og til Aarhus og omegn. Vi laver en mindre luftbro mellem København og Aarhus, der også giver mulighed for at flyve gennem København og ud i den store verden, siger Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør i SAS, til TV 2.

Han fortæller, at det er efterspørgslen, der ligger til grund for de nye internationale ruter.

- Vi investerer i en række ting for at give et større udbud til vores kunder, men samtidig sørger vi også for besparelser, således at vi er i stand til hele tiden at udvikle vores udbud. Og så har vi set - gennem et godt arbejde her i Aarhus - at der er et stigende behov både fra og til Aarhus.

Betaler fly mellem Aarhus og København

En del af udbuddet til de midt- og østjyske kunder kommer også til at bestå i en ordning, hvor specialtilbud på interkontinentale afgange fra Københavns lufthavn også kommer til at gælde i Aarhus.

Det fortalte Lars Sandahl Sørensen i forbindelse med lanceringen af de nye århusianske ruter.

 - Ved interkontinentale destinationer ude i verden bliver der ingen forskel på vores kampagne- eller pristilbud, om man rejser fra København eller Aarhus. Det vil sige, at vi betaler afgangen fra Aarhus til København, således at kunderne herfra kan nyde godt af de samme attraktive tilbud, som man kan i København, siger SAS-direktøren til TV 2.

10 internationale ruter lukkede

Aarhus Lufthavn har fået åbnet 10 nye internationale ruter siden 2010. De er alle sammen blevet lukket igen af forskellige årsager.

- Nu er det heldigvis sådan, at verden ændrer sig hele tiden, og det gør den også her. Der sker utroligt meget spændende her omkring Aarhus og omegn. Vi ser seriøst på denne mulighed, og vi investerer, fordi vi reelt kan se, at der er et marked for det, og at der er en efterspørgsel, siger Lars Sandahl Sørensen.

Torben Boldsen, der er bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn, ser de nye ruter som en god mulighed for erhvervslivet i Østjylland.

- Det giver mulighed for at tiltrække nye virksomheder til Østjylland og mulighed for, at befolkningen i Østjylland kan komme på ferie med SAS trygt og godt, siger han.

Udvidelsen er estimeret til en forøgelse af lufthavnens trafik på 50 procent. Det betyder, at en større ombygning af lufthavnen skal sættes i gang.

- Først og fremmest skal vi sørge for, at infrastrukturen i lufthavnen bliver god og hurtig. Vi er kendt for at være en meget hurtig lufthavn at komme igennem, og det skal vi blive ved med at være, siger Torben Boldsen.