Samfund

Strejke betyder forsinkelser og aflysninger i Københavns Lufthavn

Administrativt personale fra SAS gik selv i gang med at laste kufferter, inden bagagemedarbejderne genoptog arbejdet.

Personalet hos SAS Ground Handling, der håndterer meget af driften på jorden i Københavns Lufthavn i Kastrup, nedlagde arbejdet onsdag. Det betød forsinkelser. 

Klokken 11.45 oplyste 3F, der organiserer mange af medarbejderne i SAS Ground Handling, at arbejdet er genoptaget i Københavns Lufthavn.

- Medarbejdere i SAS Ground Handling har indledt en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi ved ikke, hvor mange det drejer sig om, og vi har i sagens natur ikke kunnet forudsige, at det ville ske. Det giver desværre forsinkelse for vores passagerer, sagde pressechef i SAS Mariam Skovfoged. 

Ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside er en lang række SAS-afgange forsinket. Der er tale om i alt 15 fly, der er forsinket i over én time.

Derudover aflyser SAS helt fire flyvninger som følge af onsdagens arbejdsnedlæggelse.

Der er tale om afgangen fra Stockholm Arlanda til København med ankomst klokken 12.05 og returflyvningen med afgang klokken 13.05 fra København samt flyvningen København-Aarhus med planlagt afgang klokken 09.50 og returankomst klokken 11.35.

Pressechef Miriam Skovfoged oplyser til TV 2, at 200 passagerer er berørt, og at de bookes til andre SAS-fly.

Chefer laster kufferter

Under arbejdsnedlæggelsen fortalte Mariam Skovfoged, at administrativt personale, inklusive hende selv, var på vej ud i lufthavnen for at laste bagage for at få fly sendt afsted.

Pressechef i Københavns Lufthavn Kasper Hyllested har oplyst til TV 2, at lufthavnen følger situationen, som den udvikler sig. Han opfordrede alle rejsende til at holde sig opdateret via tavlerne i lufthavnen, samt deres app og hjemmeside.

- Det er desværre ikke første gang, at vi oplever, at der er arbejdsnedlæggelser. Vi har indsat alt disponibelt mandskab for at hjælpe passagerne, men man skal være indstillet på, at der kan være problemer i dag, sagde Kasper Hyllested.

Ansatte utilfredse med manglende lønforhandling

I en meddelelse på sin hjemmeside oplyser de ansattes faglige klub nærmere om baggrunden for onsdagens arbejdsnedlæggelse.

- Som omtalt i plan KBH 2016, er de fleste aftaler låst til og med april 2018. Men vi har krav på en lokal lønforhandling, og dette har vi benyttet os af. Men uden et resultat, skriver de.

- Kort fortalt, vil firmaet have øget fleksibilitet og vi har bare ville tale om løn. Firmaet vil have noget for at give noget. Vi er gået konstruktivt til forhandlingerne. Men afstanden mellem os har været for stor, og der er ikke aftalt nye forhandlingsmøder.