Musikere fra Rolling Stones besøger jazzklub

16x9
Rolling Stones. Foto: MIKE SEGAR / Scanpix Denmark

Koncerterne vil blive afholdt onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge.

Når rockikonerne fra Rolling Stones giver koncert i Parken tirsdag, bliver det ikke de eneste koncerter, musikere fra bandet giver i København. I forbindelse med koncerten spiller musikere fra det verdenskendte band nemlig tre intime jazzkoncerter på et spillested i Vester Voldgade.

Det skriver Politiken, der har talt med folkene bag jazzklubben Hotel Danmark.

Den er ejet af Niels Lan Doky, der mødte Rolling Stones i forbindelse med jazzfestivalen i København i 2014. Derfor kontaktede de ham tidligere på ugen for at høre, om de kunne spille på hans jazzklub.

Bliver holdt i den kommende uge

Det var kort varsel tænkte han.

- Men hvad' fa'en. Det skulle vi jo nok kunne finde ud af, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Jazzklubben får besøg af The Rolling Stones Project, der har Rolling Stones-vokalist Bernard Fowler og saxofonist Tim Ries i spidsen. 

Koncerterne vil blive afholdt onsdag, torsdag og fredag i den kommende uge. Selv om der er tale om musikere fra Rolling Stones, så fastholder jazzklubben sin billetpris på 295 kroner.

- Vi har en filosofi om, at det altid er den samme pris. Vi vil gerne vise, at det er altid er højkvalitetsjazz her hos os. Vi vil ikke have vores gæster til at tro, at der en kvalitetsforskel på de musikere, vi booker, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Hektiske døgn

Da der allerede var planlagt koncerter i klubben får dem, der har købt billet til dem, tilbuddet om at beholde deres billetter eller få dem flyttet.

- Og få en drink for ulejligheden, siger jazzklubejeren.

Trods et par hektiske døgn skulle alt nu være på plads for Niels Lan Doky og klubben.

- Jazzmusikere er generelt meget afslappede og vant til at improvisere. Jeg plejer at sige, at 98 procent af noderne er ren improvisation.

- Så vi er helt vant til at navigere i det uforudsigelige, og den ånd deler Rolling Stones-medlemmerne. Så det tager jeg med ro, siger Niels Lan Doky til Politiken.

Rolling Stones, der består af Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood, er i Danmark som del af turnéen "Stones - No Filter".

The Stones, som bandet også kaldes, har på verdensplan solgt flere end 200 millioner album. Det seneste år har de haft succes med albummet "Blue & Lonesome" og har ligget i toppen af hitlister i 15 lande.