Samfund

Statsministeriets hjemmeside udsat for hackerangreb

En tyrkisk hackergruppe hævder at stå bag angrebet.

Statsministeriets hjemmeside blev fredag kort efter middag lagt ned, så man ikke kunne tilgå siden. Siden var utilgængelig i knapt en time. Omkring klokken 14 gik det endnu engang ud over statsministeriets hjemmeside, der igen var utilgængelig.

 Statsministeriet bekræfter, at de har været udsat for et DDoS-angreb.

- Statsministeriet har meldt dette til Center for Cybersikkerhed og gennemgår for øjeblikket sikkerhedssystemerne for at søge at imødegå nye angreb, oplyser Statsministeriet til Ritzau.

Et DDoS-angreb er betegnelsen for et angreb, der bevidst overbelaster en internetserver, så man ikke længere kan komme ind på den pågældende hjemmeside. Angrebet foretages ved at bruge et computerprogram, der er spredt til adskillige andre maskiner på nettet, hvor de alle på én gang i én uendelighed forespørger den samme internetadresse.

Tyrkisk hackergruppe hævder at stå bag

Den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim hævder at stå bag angrebet.

Gruppen har tidligere truet med at angribe hjemmesiden og har lagt et billede ud på Facebook, der viser, at hjemmesiden var lagt ned. 

- Vi fortsætter, hvor vi slap, skriver gruppen, som kræver en undskyldning for, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mandag delte en kontroversiel tegning af profeten Muhammed på Facebook.

Gruppen har også truet med at udføre et cyberangreb mod Nationalbanken. 

Aslan Neferler Tim mistænkes for at stå bag et cyberangreb, som onsdag fik Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside til at gå i sort.

Fra Statsministeriet lyder det, at man er opmærksom på, at der har været et problem og at man lige nu er i gang med at undersøge, hvad der ligger til grund, og hvem der eventuelt står bag.

Statsministeriet undersøger nedbrud

Man kan altså endnu ikke sige, om der har været tale om et decideret angreb, ligesom det, der tidligere på ugen fik Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside til at gå i sort. I det tilfælde var der tale om et såkaldt DDOS-angreb, hvor hjemmesiden ikke var tilgængelig i omkring et døgn.

Statsministeriets hjemmeside nåede at være utilgængelig i knap en times tid.

Tyrkisk gruppe kan meget vel være bagmænd

Ifølge sikkerhedsekspert hos organisationen CSIS Peter Kruse, så kan det sagten være den tyrkiske hackergruppe, der står bag.

- I dagene op til angrebet mod udlændinge- og integrationsministeriet var gruppen Aslan Neferler Tim at mobilisere en gruppe af muslimske tilhængere til at angribe danske hjemmesider. Så det her det tyder meget på at være tæt koblet til det angreb, som vi så ske i onsdags.