Samfund

Serverer gratis til fester landet over til fordel for fattige børn

Unge fra Aarhus og København serverer gratis til fester landet over og opfordrer værterne til at donere penge til velgørenhed.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke kun gør noget, der handler om os selv, men også gør noget, der hjælper andre, siger Sissel Jørgensen. 

Det er fattige børn og unge i den tredje verden, hun gerne vil hjælpe. 

Og hvor de fleste af os ville finde tegnebogen frem og donere penge til organisationer som Folkekirkens Nødhjælp, trækker Sissel Jørgensen hellere i forklædet.

I dag serverer hun til en bryllupsreception med tre andre unge fra foreningen ImpactKitchen, men de tager ingen betaling for det.

- Vi opfordrer dem til at give en gave for det arbejde, vi laver, siger Sissel Jørgensen. 

Gaven er en pengegave til en organisation, der hjælper børn og unge i fattige lande som Bangladesh, Honduras og Filippinerne.

Det er helt op til værterne selv at bestemme, hvor meget og til hvem de donerer. Der bliver i gennemsnit doneret 3500 kroner, og det er aldrig sket, at der ikke er blevet indbetalt penge til en organisation.

Forsvindende lidt tæller også

De frivillige i ImpactKitchen har selv rejst i mange af verdens fattige lande og set det, de selv kalder en utrolig uretfærdighed.

Selvom det ifølge en af de frivillige er 'forsvindende lidt', de kan gøre ved uretfærdigheden, så kan de trods alt gøre noget.

Derfor har de doneret arbejdskraft for at få andre til at donere penge til nødhjælpsorganisationer, siden foreningen blev stiftet i 2010.

I alt har de unge serveret til omkring 100 fester fordelt over hele landet og samlet i omegnen af 350.000 kroner ind.