Samfund

Tre israelere dræbt af skud ved bosættelse på Vestbredden

Israelske bosætter på vestbredden. Det var i nærheden, tre israelere blev skudt og dræbt. MENAHEM KAHANA / Scanpix Denmark

Israelsk politi efterforsker angreb mod politistyrker ved bosættelse som et terrorangreb.

En palæstinensisk mand skød og dræbte tirsdag morgen tre israelere i et angreb nær en bosættelse på Vestbredden. 

Det rapporterer den israelske militærradio ifølge Reuters. Radiostationen har interviewet en beboer i bosættelsen Har Adar, der siger, at en gruppe palæstinensere åbnede ild mod israelske politistyrker. Gerningsmanden blev selv skudt under angrebet.

Det er endnu uvist, hvilken tilstand vedkommende er i efter episoden. Micky Rosenfeld, talsmand for det lokale politi, siger, at hændelsen bliver efterforsket som et "terrorangreb". 

- En terrorist, der ankom ved den bageste port til Har Adar sammen med palæstinensiske arbejdere, trængte ind på bosættelsen. Han trak et våben og åbnede ild mod styrkerne på stedet, oplyser talsmanden ifølge AFP. Hospitalskilder oplyser, at en fjerde israeler er i kritisk tilstand efter angrebet. 

Palæstinensere har siden 2015 dræbt 48 israelere, to amerikanere og en britisk turist. I samme periode har israelske styrker dræbt over 255 palæstinensere, skriver nyhedsbureauet AP.