Samfund

Muslimer ikke tilfredse med Støjberg-opslag: - Man ved jo godt, det krænker

Inger Støjberg har Kurt Westergaards Muhammed-tegning som baggrund på sin iPad og mener, at den bør udstilles på blasfemi-udstilling.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er utilfreds med, at Muhammed-tegningerne ikke bliver vist på en udstilling om blasfemi på Skovgaard Museet i Viborg.

Det skriver hun tirsdag på Facebook, hvor hun viser Kurt Westergaards omdiskuterede tegning af profeten Mohammed med en bombe i turbanen.

Inger Støjberg skriver, at det er ærgerligt, at museet har valgt ikke at udstille tegningerne, når udstillingen ’Billedstorm’ åbner den 30. september.

Utilfredse muslimer

De muslimer, TV 2 tirsdag talte med ved Fredens Moské i Aarhus, er ikke tilfredse med ministerens opslag på Facebook.

- Man ved jo godt, at Muhammed-tegningerne er chikanerende og krænkende over for islam og de muslimske medborgere – inklusiv mig selv, siger Yasin Soyak, der er studerende.

Pensionist Nour Deden stemmer i:

- Det er dumt at vise noget, der ikke passer. Profeten Muhammed er den bedste i verden – efter Gud.

Muhammed på iPad'en

Støjberg skriver blandt andet i sit opslag på Facebook:

- Jeg har selv Kurt Westergaards berømte tegning til at ligge som min baggrundsskærm på min iPad. Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark.

Hun skriver videre, at "vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne".

Mens tegningerne ikke bliver udstillet, så vil der til gengæld blandt andet være et kunstværk af Jesus på korset nedsænket i kunstnerens egen urin.

- Tegning har stor betydning

Til TV 2 siger udlændingeminister Inger Støjberg, at museet er i sin gode ret til ikke at vise Muhammed-tegningerne. Hun mener dog, de hører til på en udstilling om blasfemi.

- Jeg synes, det er ærgerligt, de ikke er med. Og jeg synes helt klart, at Kurt Westergaards tegning ville have været rigtig god at have med, fordi den har haft så stor betydning for vores selvforståelse, siger Inger Støjberg.

Museumsleder Anne-Mette Willumsen afviser hykleri og selvcensur. Hun forklarer fravalget af Muhammed-tegningerne med, at de er polariserende, og at de vil tage fokus fra alt andet i udstillingen.