Samfund

700 ældre hoteller i Danmark er ikke ordentligt brandsikre

Det er et år siden, at det historiske hotel Svinkløv Badehotel i Nordjylland pludselig stod i flammer og brændte ned til grunden. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Det står skidt til med brandsikkerheden på mange ældre overnatningssteder i Danmark, siger Danske Beredskaber.

Det er et år siden, at det historiske hotel Svinkløv Badehotel i Nordjylland pludselig stod i flammer og brændte ned til grunden.

Nu viser en opgørelse fra Danske Beredskaber, at over 700 overnatningssteder i Danmark, der er opført før 2007, ikke har ordentlig brandsikkerhed.

- Jeg vidste godt, at det stod skidt til med brandsikkerheden på mange ældre overnatningssteder i Danmark. Men jeg er faktisk rystet over, at tallet er så højt, udtaler Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, i en pressemeddelelse.

Danske Beredskabers vurdering er, at overnatningssteder med kun en etage skal have et simpelt varslingsanlæg i hvert soverum.

Når det kommer til hoteller på flere etager, bør der være et automatisk brandalarmeringsanlæg, som virker i alle rum. 615 ud af 837 ældre overnatningssteder opfylder ikke den anbefaling.

Selv om Danske Beredskaber anbefaler, at alle overnatningssteder opgraderes med brandtekniske installationer, skal overnatningsstederne ifølge loven kun leve op til den standard, der blev krævet på det tidspunkt, hotellet blev opført.