Samfund

Uber-direktør: Spørgsmål om tid før vi kører i Danmark igen

Det var på grund af en ny taxalov, at Uber lukkede for kørsel i Danmark. Men Uber vender tilbage, lyder det.

I foråret lukkede og slukkede kørselstjenesten Uber for sine tjenester i Danmark. Men det er blot et spørgsmål om tid, før at Uber igen kører folk rundt i danske byer.

Det siger Kåre Riis Nielsen, den politiske direktør i Uber Norden og Baltikum, i et interview med Berlingske søndag.

- Vi er kommet for blive. Inden for tre år regner jeg med, at man igen kan køre med en Uber-chauffør i Danmark - og gerne før.

- Vi vil gerne Danmark, og vi vil gerne tilbage. Vi fik 300.000 brugere på kort tid, som brugte Uber. Vi er utålmodige. Det er bare et spørgsmål om tid, før vi er tilbage, siger Kåre Friis Nielsen til avisen.

Kræver fair og lige lovgivning

I København er der blot ud over direktøren én fast mand tilbage. Men i Aarhus sidder der ifølge Berlingske stadig fyrre ansatte, som udvikler teknologi til appen.

Kørselstjenesten lukkede i Danmark på grund af den taxalovgivning, som regeringen indgik en aftale om med S, DF, De Radikale og SF i februar i år.

Men nu lyder det fra direktøren, at selv om lovgivningen i første omgang satte en stopper for Uber, er "de mere langsigtede tanker bag lovgivningen" et godt perspektiv.

- Det er tanker, vi deler. Flertallet i Folketinget vil gerne være sikker på, at der bliver betalt skat, og området er ordentligt reguleret. Det mener vi, man kan gøre gennem vores application.

- Alligevel har der været usikkerhed omkring, at man kan registrere alt gennem appen. Så må vi acceptere, hvis man bliver nødt til bruge taxameter i en periode. Det vigtige for os er, at der er en fair og lige lovgivning på området, som gælder alle aktører, siger han til Berlingske.

Store bøder

Både inden og efter at Uber lukkede i Danmark, har der været retlige efterspil.

Senest er fire personer, der har kørt som chauffører for tjenesten, i august blevet tildelt store bøder i Københavns Byret for ulovligt at have transporteret passagerer mod betaling.

Det er ikke kun i Danmark, at kørselstjenesten har været i modvind. I London blev selskabet fredag frataget sin licens til at operere.

Det skyldtes blandt andet bekymringer over sikkerheden og den måde, som selskabet foretager baggrundstjek af dets chauffører, lød forklaringen blandt andet.