Samfund

18-årig har gamblet 10.000 kroner væk i kendt computerspil

Center for ludomani slår alarm efter stigende antal henvendelser fra bekymrede forældre vedrørende 'skinbetting'.

Skinbetting går ud på at vædde om det ekstraudstyr, som man har købt i det meget populære skydespil 'Counter-Strike'. Her er der oftest tale om udseendet på et våben også kaldet et skin.

Væddemålene sker på udenlandske hjemmesider, hvor hver spiller smider et skin i puljen - herefter slås der plat eller krone, og vinderen tager taberens skin. De såkaldte skins kan derefter sælges videre, og det dyreste skin kan koste op mod 15.000 kroner. Den største Facebook-side, hvor unge i alle aldersgrupper handler med skins, har små 35.000 medlemmer.

Skinbetting foregår helt ureguleret

Nicolai Fredenslund begyndte at skinbette, da han var 15 år. I dag er han 18 år og fortæller, at alle kan få adgang til betting-siderne.

- Det er ikke sværere end bare at trykke accept og bekræfte, du er 18 år. Man skal ikke fremvise ID eller noget som helst for at spille, siger han.

Nicolai Fredenslund har i alt mistet omkring 10.000 kroner på at vædde om skins. Han har også været nødsaget til at låne penge af vennerne i forsøget på at vinde tabte skins tilbage.

Nicolai Fredenslund begyndte at 'skinbette'' som 15-årig uden hans forældre vidste det.

Center for ludomani slår alarm

Center for ludomani har den seneste tid oplevet et stigende antal henvendelser fra bekymrede forældre, der er bange for, at deres børn udvikler et problem med skinbetting.

- De forældre, der ringer ind, er rigtig kede af det og frustrerede, fordi deres børn jo har fået spillet og brugt nogle penge, de ikke skulle bruge, siger Henrik Thrane Brandt, behandlingsleder ved Center for ludomani.

I alt har Center for ludomani haft vejledende samtaler med 27 børn på trods af, at centret kun tilbyder behandling til voksne.

Spillemyndigheden er magtesløs

Fra spillemyndigheden lyder det, at man ikke kan blokere de mange udenlandske betting-sider, fordi de ikke er omfattet af den danske spillelov.

- Hvis betting-siderne ikke bruger dansk valuta, dansk kundehåndtering eller danske betalingskort, så kan man konkludere, at det ikke retter sig mod danskerne, og så er det rent faktisk ikke ulovligt, siger direktør i Spillemyndigheden, Birgitte Sand.

Spillemyndigheden har dog blokeret omkring syv skinbetting-sider, som henvendte sig til danske spillere.

Venstre vil kigge på spilleloven

I Venstre lyder det, at man vil se på lovgivningen på området.

- Vi kan selvfølgelig ikke have, at mindreårige helt ubesværet kan sidde og vædde om penge på internettet. Derfor vil vi selvfølgelig også kigge på, om der er noget, vi kan lave om i den nuværende spillelov, siger Venstres skatteordfører, Louise Shack Elholm.

Nicolai Fredenslund vædder ikke med større beløb den dag i dag, og opfordringen fra ham er klar:

- Hvis man vædder om skins, så skal man være åben omkring det og snakke med sine forældre om det. Jeg tror, der er rigtig mange unge mennesker, der ikke ved, hvor hurtigt det kan gå galt.