Samfund

Amerikaner mener, at jorden kolliderer med uopdaget planet i dag

Ny dato for dommedag tager udgangspunkt i bibelen, men heller ikke denne gang er der videnskabeligt belæg for profetierne, siger forskerne.

I 2012 skulle Jorden efter sigende gå under, fordi mayaernes kalender løb ud. Det skete som bekendt ikke.

Nu lyder en ny dommedagsprofeti, at Jorden i stedet kommer til at gå under i 2017. Mere præcist i dag, lørdag den 23. september. Men det kommer heller ikke til at ske, skriver Videnskab.dk.

Det er amerikaneren David Meade, som har fremlagt teorien, der bygger på, at planeterne i september står på en helt særlig måde, som, han mener, forudsiger dommedag.

Katastrofen bliver ifølge David Meade udløst ved, at Jorden bliver ramt af en hidtil uopdaget planet i vores solsystem.

Specielt astronomisk fænomen

NASA har flere gange tidligere afvist teorien om en Planet X - eller Nibiru, som planeten også bliver kaldt. Men teorien har fået fornyet opmærksomhed, fordi David Meade på baggrund af sine bibelske beregninger har sat en specifik dato på.

Planeterne står ganske rigtigt på en helt særlig måde i øjeblikket, fortæller den danske astrofysiker Christoffer Karoff. Men det er altså ikke ensbetydende med, at vi alle sammen skal forberede os på at kollidere med planeten Nibiru.

- Der er absolut ingen videnskabelig belæg for at sige, at der skulle være en planet på så tæt kollisionskurs med Jorden. Det har ingen hold i virkeligheden. Men når det er sagt, er det helt klart værd at bemærke, at vi lige nu ér vidne til et helt specielt astronomisk fænomen, siger Christoffer Karoff, som arbejder ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet, til Videnskab.dk.

Fænomenet går ud på, at Månen, som er næsten ny, står sammen med Venus, Mars og Merkur, så man kan se alle fire samtidig. Samtidig kan man se en meget klar stjerne ved navn Regulus lige ved siden af Månen, fortæller Christoffer Karoff.

- Det er et ret fantastisk fænomen, som ikke sker ret tit. David Meade kalder sig selv for 'kristen numerolog' og har en overgang studeret astronomi ved University of Leicester. Han har skrevet flere bøger, blandt andet 'Planet X - The 2017 Arrival'.

Kvinde med krone af tolv stjerner

Hans teori om Jordens snarlige undergang tager udgangspunkt i Johannes' Åbenbaring, den sidste bog i Det Nye Testamente i Biblen, som, han mener, beskriver et billede, der vil vise sig på himlen, den dag Planet X åbenbarer sig for os.

Billedet er en kvinde, som er "indsvøbt i Solen, med Månen under sine fødder og en krone af tolv stjerner på sit hoved". Kvinden skal føde et barn, som skal regere alle nationer med et jernscepter, mens hun trues af en rød, syvhovedet drage. Dernæst vokser ørnevinger ud på kvinden, som bliver slugt af Jorden.

David Meade tolker planeterne og stjernernes særlige placering på himlen pt. som en repræsentation af netop dette billede:

Mens stjernekonstellationen Jomfruen repræsenterer kvinden, som er i en position over Månen, repræsenteres kronen af ni stjerner og tre planeter over hende. David Meade tolker planeten Jupiter, som bevæger sig ’ud’ af Jomfruen efter at have været ’inde i’ hende, som om kvinden føder.