Samfund

Københavns Lufthavn genåbnet efter politiundersøgelse

Episoden skabte køer og mindre forsinkelser.

Terminal 2 i Københavns Lufthavn er åben for offentligheden igen. 

Tidligt tirsdag morgen blev der afleveret en pakke til lufttransport, som der var nogle mistænkelige effekter ved. Det fik politiet til at afspærre Terminal 2 i Københavns Lufthavn, Kastrup. Efter to en halv times afspærring kunne man genåbne Terminal 2, og politiet havde undersøgt pakken.

- Nærmere undersøgelser viste, at der ikke var mistænkeligt effekter i pakken, siger politiinspektør ved Københavns Politi Jens Jespersen på et pressemøde. 

Politiet valgte efterfølgende at undersøge det fly, pakken skulle have været med, men det var blot af rutinemæssige årsager. 

Forsinkelser resten af dagen

Gate A var også en del af afspærringen, fortalte Danni Jacobsen, som befandt sig i lufthavnen og skulle flyve til Paris. 

- Afspærringen har skabt en større kø af passagerer på stedet, siger han til TV 2.

SAS oplyste, at politiets arbejde i Københavns Lufthavn ikke påvirkede selskabets flyafgange, men der var mulighed for forsinkelser mellem 10 og 20 minutter. Forsinkelser kan forekomme resten af dagen.

- Umiddelbart er der 16 afgange, der er blevet forsinket. Det har påvirket cirka 1600 passagerer. En del skal ombookes. Vi gør alt for at hjælpe, siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn, til TV 2. 

Den vestlige del af Terminal 2 i Københavns Lufthavn er afspærret efter fund af mistænkeligt bagage, der skal undersøges. Video: Stine Gliese