Samfund

Skuespiller Pauli Ryberg er død efter længere tids sygdom

Pauli Ryberg ses her på scenen sammen med Jess Ingerslev. CLAUS BJØRN LARSEN / Scanpix Danmark

Pauli Ryberg var især kendt for sin optræden på teatre rundt omkring i hele landet.

Skuespiller Pauli Ryberg døde søndag aften. Han blev 59 år. Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Han havde uhelbredelig kræft i bugspytkirtlen.

- Teatret har mistet en stor skuespiller, en dejlig ven og en kæmpe kunstnerisk kapacitet, skriver Teater Får302 i pressemeddelelsen.

Arbejdede på teatre i hele landet

Pauli Ryberg blev født i 1958 på Langeland og er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1987.

I 1990'erne var han en del af holdet på Dr. Dantes Aveny Teater. Han har blandt andet haft roller i 'Personkreds 3' på Edison i 1998, 'De lystige koner i Windsor' på Aarhus Teater i 1999 og 'Hide & Seek' på Kanonhallen i 2002.

Siden 2008 har Pauli Ryberg været formand for Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og har ved siden af det arbejdet som skuespiller på teatre rundt omkring i landet.

Han har især optrådt meget på mindre scener, blandt andet Holbæk Egns Teater. Her spillede han i 2005 H.C. Andersen i 'Milde Himmel'.

- Teatret gjorde ham godt

Me Lund, journalist og medlem af Teater Får302s bestyrelse, skriver i et mindeord om ham:

- Hver aften stod han alene på scenen, hver 14. dag med kemoen strømmende i kroppen fra en lille flaske i bukselommen. Trods kræftbehandlingens omkostninger insisterede han på, at teatret gjorde ham godt.

Udover at have spillet utallige teaterforestillinger, har Pauli Ryberg også medvirket i tv-serier som 'Strisser på Samsø', 'Rejseholdet' og 'Nikolaj og Julie'.