Samfund

25-årig dansker er blevet et verdensnavn: - Jeg er Danmarks mest kendte ukendte artist

Dj Martin Jensen har over dobbelt så mange ugentlige lyttere som Lukas Graham på Spotify.

Den 25-årige dj Martin Jensen er på bare tre år gået fra at sælge traktorer i sin fars firma til nu at spille musik på nogle af verdens største musikscener og festivaler.

På musiktjenesten Spotify har Martin Jensen over dobbelt så mange ugentlige lyttere som den danske musiker Lukas Graham og over tre gange så mange lyttere som popikonet Robbie Williams. Og hans mest afspillede nummer, ’Solo Dance’, har mere end 325 millioner afspilninger.

Lige nu spiller han over hele verden – blandt andet i Japan, USA og England, hvor han har spillet på fodboldstadionet Wembley for 70.000 mennesker.

I aftes landede han på et kort visit i Sorring i Østjylland, hvor det hele startede.

Solgte traktorer for far

Her drev Martin Jensen for få år siden et mobildiskotek - og solgte traktorer for sin far. Men i november 2016 udgav han hittet ’Solo Dance’, og lige siden har traktorsælgeren fra Sorring rejst verden rundt.

- Det er jo fantastisk at se, hvad han har lavet - og jeg bakker ham også op i alt det, han laver, siger Martins mor, Anni Lundgaard, til TV 2.

I Danmark er Martin Jensens popularitet mere beskeden.

- Jeg er Danmarks mest kendte ukendte artist. Herhjemme ved alle godt, hvem jeg er, når de hører min musik, men der er ingen, der aner, hvordan jeg ser ud, lyder det fra Martin Jensen.

- Det er verdens bedste artistnavn

Alligevel har han valgt at bruge sit eget navn, Martin Jensen.

- Det er verdens bedste artistnavn, som er meget dansk, ja. Men det er ikke særligt dansk i England, der er det internationalt, siger Martin Jensen med et grin.

Det er 10 år siden, Martin Jensen købte sin første dj-pult. Og selvom den ikke længere står på hjemmelavet mobildiskotek, og Sorring er skiftet ud med hoteller i alverdens storbyer, har hjemstavnen stadig en helt særlig betydning.

- Nogle gange kunne det da være sjovt at være hjemme og bare slappe af - og ikke skulle leve med jetlag og nye hotelværelser hver eneste dag og spille koncerter. Men jeg elsker det overalt på Jorden, så det er det, jeg vil, siger Martin Jensen.

Lørdag den 7. oktober spiller Martin Jensen sin første danske koncert i eget navn på Store Vega i København.