Samfund

Trump udnævner Glamour-skuespiller til ambassadør i Danmark

Donald Trump har udpeget USA’s nye ambassadør i Danmark - nu skal hun blot godkendes af senatet.

Carla Sands er navnet på USA’s nye ambassadør i Danmark. Det bekræfter den amerikanske ambassade i København over for TV 2.

- Trump bekendtgør, at det er hans hensigt at nominere Vintage Capital-bestyrelsesformand Carla Sands som US-ambassadør til Danmark, skriver Det Hvide Hus i en pressemeddelelse ifølge Bloomberg.

Både Christina Wilkie, der er politisk journalist for CNBC, og Paris Dennard, der er kommentator for CNN, var hurtigt ude med annonceringen, som de delte på Twitter.

Bestyrelsformand i kapitalfond

Carla Sands sidder i dag i Donald Trumps økonomiske rådgivningskomité og er bestyrelsesformand for kapitalfonden Vintage Capital - en stilling, hun overtog, da hendes mand siden 1990, Fred Sands, gik bort.

Det skrev hjemmesiden Institutional Advisor i forbindelse med, at Sands tiltrådte stillingen i komitéen i september 2016.

Karriere i underholdning

Inden da havde hun en kort karriere i underholdningsbranchen med roller i blandt andet ’The Bold and the Beautiful’, eller ’Glamour’ på dansk, hvor hun medvirkede i ni episoder i rollen som Alex Simpson. Det kan man læse på IMDB.

Her medvirkede hun under sit fødenavn Carla Herd.

Det gjorde hun også i eventyrfilmen ’Deathstalker III - The Warriors from Hell’ fra 1988, hvor hun havde en hovedrolle, og i ’Wild Zone’ fra 1989.

Carla Sands er desuden uddannet - og har arbejdet som - kiropraktor fra 1990 til 1999.