Samfund

Se og Hør: Ikke flere kritiske interviews med prins Henrik

De danske medier er stort set enige: Ikke flere interviews med prins Henrik, men gerne billeder.

- Det sidste kritiske interview med prins Henrik er blevet bragt i Se og Hør. Og formentligt i alle andre danske medier.

Det siger chefredaktør Niels Pinborg fra Se og Hør, efter det i dag er kommet frem, at Prins Henrik er blevet diagnosticeret med demens.

- Det er klart, at denne diagnose betyder, at vi bliver nødt til at kigge på den måde, som vi behandler prins Henrik på. Dels ud fra nogle helt almindelige menneskelige, anstændige principper. Men også fordi mediejuraen foreskriver, at folk, der lider af svær sygdom og måske ikke helt kan overskue konsekvenserne af det, de siger, skal beskyttes. Og det gør vi naturligvis også, siger Niels Pinborg.

Netop i dag udkom Se og Hør med en forside, der omtaler prins Henrik med overskriften: ’Nu Rabler Det – Farfar Stak Af’.

Den tone vil blive anderledes fremover, lover chefredaktøren.

- Vi vil behandle ham hensynsfuldt og yderst respektfuldt fremadrettet.

Nej til store interviews

Samme melding kommer fra andre danske medier, der følger kongehuset. Her på TV 2 siger chefredaktør på TV 2 News, Ulla Pors, at stationen fremover vil tage de nødvendige hensyn:

- Fremover vil Prinsen få den ro, som situationen påkræver. Vi vil ikke interviewe ham, men vi kan sagtens bringe billeder, hvor han vinker sammen med familien, siger Ulla Pors.

Samme melding lyder fra dagbladet BT:

- Der kan være situationer, hvor han optræder sammen med Dronningen, hvor vi kan fotografere ham og måske også citere ham. Men vi kommer ikke til at opsøge ham. Hverken på vej eller gade eller ved Chateau Cayx, siger chefredaktør på BT, Jens Grund, til Journalisten.

'Fortryder ingenting'

For en måned siden lavede Se & Hør et meget omtalt interview med prins Henrik udenfor Chateau Cayx, hvor han beklagede sig over den behandling, som han havde fået i det danske kongehus. I interviewet, som blev citeret i hele den danske presse – også på TV 2 - sagde prins Henrik blandt andet, at ’han blev gjort til nar’.

Interviewet blev dengang kritiseret for at udstille prins Henrik, men Se og Hørs chefredaktør fortryder ikke, at man interviewede prins Henrik dengang.

- Jeg har ingen problemer med, at vi bragte det interview. På det tidspunkt vi interviewer prins Henrik nede på Chateau Cayx, er der ingen hos hoffet, der har ladet os forstå, at prins Henrik ikke kunne behandles ligesom alle andre medlemmer af kongehuset, siger Niels Pinborg.

Han understreger, at situationen er en anden i dag:

- Havde jeg vidst det dengang, som jeg ved i dag, så var vi ikke engang fløjet derned, siger Se og Hørs chefredaktør.