Samfund

Prins Henrik fortsat indlagt - ved ikke hvornår han kan udskrives

Kongehuset ved endnu ikke, hvornår prins Henrik bliver udskrevet fra Rigshospitalet.

Prins Henrik er stadig indlagt.

Søndag blev han indlagt på Rigshospitalet i København, efter han havde fået tiltagende smerter i sit højre ben efter en operation i midten af juli. Her blev han opereret i højre lyske og fik en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Men der er angiveligt fortsat ikke nok fremgang til, at han kan komme hjem til Amalienborg.

- Han skal igennem en række supplerende undersøgelser, lyder det fra kongehusets presseafdeling til TV 2.

Uvist hvornår Prinsen bliver udskrevet

Regentparret var ellers på ferie på deres franske slot, Chateau de Cayx, hvor de ankom i sidste uge.

Men på grund af prins Henriks smerter i sit højre ben blev han efter fem dages ferie fløjet til Danmark for behandling. Dronning Margrethe blev tilbage på slottet.

Den 83-årige prins har på hospitalet ifølge Billed-Bladet haft besøg af sine to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.

Kongehuset kan ikke oplyse, hvor længe han skal være indlagt på Rigshospitalet. Det er op til lægerne at vurdere, lyder det fra kongehuset.

'Prinsen har brug for lidt hjælp'

Det er halvandet år siden, dronning Margrethe meddelte danskerne, at hendes mand gik på pension. Siden har prins Henrik haft lidt skrantende helbred, og for nyligt kom det frem, at han er i fast følgeskab af sundhedsfagligt personale.

Ifølge pressechef ved kongehuset Lene Balleby skyldes den ekstra hjælp Prinsens fremskredne alder.

- Jeg kan dog afvise, at der skulle være en særlig medicinsk årsag, andet end at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjælp i hverdagen, lyder det fra Lene Balleby i et skriftligt citat til Ekstra Bladet.

Han har i den seneste tid været i vælten med sin udtalelse om, at han ikke ville begraves med dronning Margrethe. Det er ellers en årelang tradition, at danske kongelige begraves i Roskilde Domkirke.

Udtalelsen har skabt en del røre herhjemme og i udlandet. Blandt andet i Storbritannien, hvor dronningens mand, prins Philip, har samme status som Henrik, har flere medier skrevet om sagen. Mens BBC i deres overskrift og tekst på hjemmesiden omtalte sagen helt nøgternt, kaldte de i et meget kommenteret opslag på Facebook sagen for "akavet". The Guardian var mere kontante i deres vinkel på historien. Her blev prins Henriks beslutning kaldt for en "royal afvisning".