Kvinde i retten for mishandling af 91 hunde: - Det værste, jeg har set

Ifølge sn.dk er det den største dyreværnssag i Danmark, når en 34-årig kvinde onsdag står tiltalt for at have vanrøgtet og mishandlet 91 hunde.

Efter retssagen tidligere er blevet udsat, står en 34-årig kvinde onsdag tiltalt ved retten i Næstved i det, sn.dk betegner som den største dyreværnssag registreret i Danmark.

Kvinden er blandt andet tiltalt for vanrøgt og mishandling af 91 hunde, og hun risikerer op til to års fængsel, hvis hun bliver dømt.

TV 2 har flere gange tidligere omtalt sagen, der blev oprullet tilbage i maj 2015, da de 91 vanrøgtede hunde blev fjernet af politiet og Dyrenes Beskyttelse fra en landejendom i Hyllinge på Vestsjælland.

Den nu 34-årig kvinde, der er mor til et barn på cirka fem år, drev kennelvirksomhed uden tilladelse og holdt hundene under kummerlige forhold i en lade.

- Det var horribelt. De var tørstige og sultne. Det var meget, meget sørgeligt. Antallet af hunde – og det, de har været udsat for – det er det værste, jeg har set, sagde Rikke Christensen-Lee, daværende leder af Roskilde Dyreinternat, dengang til TV 2.

Alle - undtagen én - fik nyt hjem

Roskilde Dyreinternat tog imod en stor del af de vanrøgtede hunde - fire af dem havde det så dårligt, de måtte aflives, mens en række hunde fik det bedre efter operationer. Over 30 hunde havde en måned senere fået nye hjem.

Mens de fleste af hundene, 63, blev modtaget af Dyreinternatet i Roskilde, kom de 28 sidste til et dyreinternat på Fyn, og i maj sidste år kunne Dyrenes Beskyttelse fortælle, at alle de overlevende hunde - på nær én - havde fået nye hjem.

I februar blev sagen mod den 34-årige kvinde udskudt på ubestemt tid, og det udløste stor kritik fra Dyrenes Beskyttelse.

- Virkeligheden er desværre, at behandlingstiden for denne sag er et godt eksempel på, hvor langsomt dyreværnssager behandles af politi og anklagemyndigheder. Det er under al kritik, har Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, tidligere sagt. 

Men nu, to år og tre måneder efter sagen startede, kan retten i Næstved sætte et foreløbigt punktum i sagen mod den 34-årige kvinde.