Samfund

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet

Smerter efter en operation har betydet, at prins Henrik har måttet indlægges på Rigshospitalet, oplyser Kongehuset.

Prins Henrik har efter sin operation i midten af juli fået tiltagende smerter i højre ben. Derfor blev han søndag aften indlagt på Rigshospitalet i København. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt. Det er endnu uvist, hvor længe han vil være indlagt på Rigshospitalet, skriver Kongehuset. Regentparret var ellers på ferie på deres franske vinslot Chateau de Cayx, hvor de ankom i sidste uge, og prins Henrik blev fløjet til Danmark søndag aften. Dronning Margrethe befinder sig mandag formiddag stadigvæk på slottet, oplyser Kongehuset til TV 2. 

Ballonudvidelse i bækkenkar

Den 83-årige Prins Henrik blev indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus i midten af juli, hvor han fik behandling for en infektion i benet. Indlæggelsen blev dog længere end forventet, og han endte med at få en ballonudvidelse i sit bækkenkar. 

Prins Henrik endte med at være indlagt i næsten en uge, før han blev udskrevet, og det betød, at han måtte melde afbud til den årlige familiesammenkomst på Gråsten Slot. 

'Prinsen har brug for lidt hjælp'

Det er halvandet år siden, dronning Margrethe meddelte danskerne, at hendes mand gik på pension. Siden har prins Henrik haft lidt skrantende helbred, og for nyligt kom det frem, at han er i fast følgeskab af sundhedsfagligt personale.

Ifølge pressechef ved kongehuset, Lene Balleby, skyldes den ekstra hjælp Prinsens fremskredne alder.

- Jeg kan dog afvise, at der skulle være en særlig medicinsk årsag, andet end at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjælp i hverdagen, lyder fra Lene Balleby i et skriftligt citat til Ekstra Bladet