Samfund

Hans nabo stoppede med at ryge - så gik han 3.500 kilometer

Gåturen har indbragt mere end 100.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg tænker mig lige om en anden gang, inden jeg lover dig noget.

Sådan lød det fra Helge Rude Kristensen, da han kom hjem til Give efter knap 3500 kilometer - på gåben.

Den lange gåtur er resultatet af en aftale med en nabo.

- Jeg sagde til ham: ”Hvis du holder op med at ryge, går jeg fra Nordkap og hjem”. Han er stoppet med at ryge, og så må jeg indfri mit løfte til ham jo, siger han.

Både flere venner og familiemedlemmer tænkte, at det var et vanvittigt og nærmest umuligt projekt. Men bevæbnet med tre par vandrestøvler og en vilje af stål, klarede Helge Rude Kristensen sig igennem – og det vækker respekt i byen.

- Jeg er lige ved at græde, fordi jeg synes, det er så stort det her. Det er så sejt gjort af ham, lyder det fra Irene Brink Jensen.

Meget mere end et rygestop

Claus Brinch Sørensen er naboen i den anden ende af aftalen. Han har fået meget mere ud af mødet med Helge Rude Kristensen end et par sundere lunger.

- Jeg har ændret mit liv, siden jeg mødte ham. Jeg har lært, at man skal drømme stort og sætte sig mål – og fortælle dem til hele verden. For så er de derude, og så forpligter du dig til at forfølge dem, siger Claus Brinch Sørensen.

Udover at holde sin del af aftalen med naboen, har Helge gået for at tjene penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Helt præcist har han samlet 103.500 kroner ind.

- Det har været hårdere, end jeg havde regnet med, siger han og fortsætter:

- Men jeg kunne også godt fortsætte med at gå til Gibraltar. Der er ikke helt så langt, som fra Nordkap og hertil.