Ubådssagen

Forsvaret opfordrer private til at lede efter forsvunden ubåd

- Jo flere vi har ude at lede, jo bedre, siger Forsvaret til TV 2.

Forsvaret opfordrer nu danskere, der har adgang til en båd med sonar, til at lede efter den forsvundne ubåd "Nautilus" i Københavns Havn.

- Jo flere vi har ude at lede efter ham, jo bedre, siger presserådgiver ved Værnsfælles Forsvarskommando Christer Haven til TV 2.

En af verdens største ubåde "Nautilus"er forsvundet i Øresund natten til fredag den 11. august. Der er i hvert fald to personer ombord. Video: Mette Stender Pedersen

Dermed bedes de deltage i den store aktion, hvor to redningshelikoptere og tre skibe stadig søger ud for København og over mod Bornholm efter både, der stævnede ud fra Københavns Havn torsdag aften ved 20.30-tiden.

- Hans seneste udsagn er, at han ville dykke omkring Middelgrundsfortet, så der intensiverer vi eftersøgningen. Og hvis folk vil hjælpe til, er de meget velkomne, siger Christer Haven.

Meldt savnet af kæreste

U-båden blev meldt savnet natten til fredag klokken 02.30, da den ikke var vendt tilbage som aftalt.

- Den blev set af et krydstogtskib i Københavns havn torsdag aften. Efterfølgende er den muligvis blevet set længere ude i Øresund, siger presserådgiver ved Værnsfælles Forsvarskommando Christer Haven til Ritzau.

Ejeren Peter Madsen skulle være om bord sammen med en journalist, og de stævnede ud fra København. Det er journalistens kæreste, der meldte ubåden savnet. 

Forfatter og ven Thomas Djursing om Peter Madsen, og hvad der kan være sket med ubåden:

Thomas Djursing har selv sejlet med ubåden Nautilus. Video: Sofie Sparre