Samfund

Dansk designer sendte nøgne modeller på catwalken

Heller ikke designeren selv havde en trevl på kroppen, da han efter showet kom på scenen for at blive hyldet.

Modellerne på catwalken er ofte letpåklædte, men under et af modeugens mange shows i onsdags måtte man spejde langt efter så meget som en trevl på kroppen på mange af modellerne.

Det var designeren Nicholas Nybro, der havde valgt at lade en del af sine modeller spankulere ned ad catwalken, som Vorherre har skabt dem. Og modellerne var heller ikke blandt dem, man normalt ser på scenen til de store modeshows - det var nemlig helt almindelige mennesker, som havde sagt ja til at smide tøjet.

En hyldest til den nøgne krop

Ifølge designeren selv skulle den megen hud ikke ses som en provokation, men som en hyldest til den nøgne krop og til, at vi alle er smukke under tøjet. Et faktum, som modebranchen nogle gange glemmer, mener Nicholas Nybro.

- Det er vigtigt for mig at vise, at vi godt kan lave et toptunet modeshow, uden at det skal være tynde piger på 16 år, der vejer lidt i underkanten, forklarede designeren ifølge sn.dk.

Nybro har med showet, som blev afholdt i Christian 4.'s Bryghus, ønsket at hylde menneskekroppen:

- Selve kollektionen hedder 'The Body' og er en stor, varm hyldest til den mangfoldige krop, og det er selvfølgelig et klart vink med en vognstang til modebranchen om, at der findes andre mennesker derude end de høje, tynde modeller, siger han til Ekstra Bladet.

Og Nicholas Nybro lod da heller ikke sine modeller stå alene på podiet. Da designeren selv kom på scenen efter showet, som blandt andet havde Birgitte Hjort Sørensen, Ghita Nørby og Preben Kristensen blandt publikum, var det også uden en trevl på kroppen.

Kendt for Ghitas røde kjole

Nicholas Nybro er måske mest kendt i offentligheden for at have designet den røde kjole, som skuespillerinden Ghita Nørby havde på til et af Dronningens hofballer samt for at være med i TV 2-programmet 'Vild med dans'.

Ved showet var der dog ikke kun nøgne modeller - flere modeller fremviste også Nybros tøj på podiet.