Samfund

Festivalgæster betaler 33.000 for at bo i et svineskur

Både el, køletaske, madrasser og brunch er dog inkluderet i prisen.

I morgen blæses musikken på Danmarks 'smukkeste fest' i gang. Skanderborg Festival.

Og selvom mange festivalgængere vælger at tage deres eget telt med, så er der også nogle, der gerne vil overnatte på en lidt mere lækker måde.

For eksempel i et luksuriøst svineskur.

Danish Crown har igen i år sat 15 luksus-grisehytter på auktion hos Lauritz.com, og denne gang er der blevet betalt rekordhøje beløb for fornøjelsen.

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Det højeste hammerslag lyder på 33.000 kroner for overnatning i én luksus-grisehytte på omkring seks kvadratmeter med el, køletaske, madrasser og inkluderet brunch.

Overskuddet fra auktionerne går ubeskåret til projektet 'Madskoler', som børneorganisationen 4H står bag, og arrangørerne er både glade og overraskede over de høje beløb.

Der er dyner, puder og gardiner i de renoverede svinehuse.

- Gang på gang bliver jeg forundret over, at folk har så stort engagement. Festivalgængerne kommer, fordi de vil have en fest, men vi kan også se, at det er, fordi de vil støtte et godt projekt som Madskoler, fortæller Agnete Poulsen fra Danish Crown, der er ansvarlig for ”Friland – Danmarks smukkeste svinesti”, som området med de luksuriøse grisehytter hedder.

De tidligere år er luksus-grisehytterne solgt for gennemsnitligt 15.000 - 17.000 kroner, men i år har folk betalt og støttet med flere tusinde kroner mere i snit.

I år har der været 1.800 børn på madskole over hele landet. Madskolerne drives af frivillige og varer en uge og er til for at lære børn om sund kost og motion.

Smukfests musikprogram løber fra den 9. til 13. august og byder blandt andet på L.O.C, Rasmus Seebach, Suspekt og Major Lazer.

En festivalbillet koster 2395 kroner.

I en tidligere udgave af denne artikel er vi kommet til at oplyse prisen for en endags-billet på 950 kr. i stedet for prisen for en fuld billet på 2395 kr.