Samfund

Bilist slipper for bøde selvom fotovogn målte ham til 145 km/t

- Det sker nok flere gange om ugen, siger politiet.

Selvom han bragede ud af vejen med 145 kilometer i timen, slipper han for at miste kørekortet og have eksamensnerver før en ny køreprøve.

Og det endda selvom han blev fanget af en automatisk trafikkontrol på en vej, hvor man kun må træde sømmet ned, til det rammer 80 kilometer i timen.

Men heldigvis for ham blev der kun blitzet i den modsatte køreretning.

- Han kan føle sig heldig over, at bilen holdt, som den gjorde, lyder det fra den faglige koordinator, Kenneth Benfeldt, fra færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til JydskeVestkysten.

Fotos tages kun i én retning

Kenneth Benfeldt forklarer, at bilen med den automatiske kontrol måler farten begge veje, men der bliver kun taget billeder i den ene retning.

- Det gør man, fordi det politisk er besluttet, at man vil have et billede af føreren, før man kan dømme nogen, siger Kenneth Benfeldt.

I alt blev 20 bilister blitzet på strækningen, og der blev uddelt fem klip.

Men det er langt fra første gang, at betjente kommer hjem fra trafikkontrol med beretninger om vanvidsbilister.

Sker nok flere om ugen

- Det sker nok flere gange om ugen, siger Knud Reinholdt, der er leder af færdselsafdelingen og vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV 2.

Der gøres ingen notater over omfanget af fartsyndere, der drøner forbi den automatiske trafikkontrol uden at blive blitzet.

- Men oplever vi, at der er et generelt problem, kan vi stille en bil op i den modsatte retning eller tage flere med lazer, siger han.