Samfund

Dansk Folkeparti vil ændre registreringsafgiften på biler

Registreringsafgiften skal ikke afgøres af bilens pris, men af tekniske mål som bilens vægt, CO2-udledning og sikkerhed, lyder det fra DF.

Dansk Folkeparti foreslår en ændring af registreringsafgiften. Det skriver altinget.dk.

Som det er i dag, afgøres registreringsafgiften af prisen på bilen. Men Dansk Folkeparti vil i stedet lade den afhænge af tekniske ting som bilens vægt, CO2-udledning og sikkerhed.

- Det vil betyde, at små og mellemstore biler med det nyeste sikkerhedsudstyr bliver billigere og til at købe for den almindelige dansker, siger partiets finansordfører René Christensen.

Opbakning på Christiansborg

SF og de Konservative bakker op om forslaget.

- Det er meget logisk, at man kigger på sådan noget som CO2-udledning, når man skal fastsætte afgifter. Vi har nogle store udfordringer i forhold til det, der hedder de ikke-kvotebelagte sektorer, hvor CO2-udledning skal reduceres med 39 procent i de kommende år. Derfor er det logisk at se på, om man kan lave nogle incitamenter i forhold til registreringsafgiften, siger de Konservatives skatteordfører Anders Johansson til TV 2.

Branchen er positivt stemt

Hos SF siger partiets skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen:

- Vi ønsker at tage et fuldstændigt gennemsyn af registreringsafgiften.

Det er ikke kun politikerne, der er positivt stemt over for at skrotte den værdibaserede registreringsafgift.

Sidste år kom FDM, Bilbranchen i DI og De Danske Bilimportører med et fælles forslag om at omlægge registreringsafgiften - fra at basere sig på bilens pris til i stedet at basere sig på bilens miljø- og sikkerhedsmæssige egenskaber.