Samfund

DR-konsulent tjener over to millioner på et år - politikere ryster på hovedet

Gitte Rabøl beholder direktørløn i konsulentrolle.

Danmarks Radios tidligere mediedirektør Gitte Rabøl er blevet ansat som ekstern mangfoldigheds-konsulent, efter hun selv havde sagt sin stilling op. Det skriver Ekstra Bladet.

Hun er blevet ansat i et år til en løn på 2.096.782 kroner, viser en aktindsigt, avisen har fået. Det er samme lønvilkår, som hun havde, da hun var mediedirektør.

Og det vækker politisk undren, at DR ansætter en tidligere direktør, som selv har sagt op.

- Jeg undrer mig over, at det er nødvendigt at ansætte en tidligere direktør, som siger, at hun vil prøve noget andet, og så bliver hun alligevel, og det er til samme lønvilkår i organisationen, siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til TV 2.

Går til bestyrelsen

Venstres mediepolitiske ordfører Britt Bager siger til Berlingske, at hun finder ansættelsen ”mærkværdig”.

- Hvordan kan en ekstern konsulent tjene mere end statsministeren, det fatter jeg ikke. Denne sag sammen med andre sager om høje lønninger og goder til medarbejderne synes at vise, at DR ikke helt har forstået, at DR har et særligt ansvar for at forvalte borgernes penge med særlig omhu, siger hun til avisen.

i 2014 tjente statsministeren 1.464.148 kroner.

Morten Marinus forstår heller ikke, at DR skal betale så meget for de opgaver, Gitte Rabøl er sat til at løse. Han vil have DR’s bestyrelse til at forklare sig.

- Jeg vil tage sagen op med Dansk Folkepartis udpegede medlem af DR’s bestyrelse, Katrine Winkel Holm. Jeg går ikke selv til kulturministeren af hensyn til armslængdeprincippet, siger han til TV 2.

Ansat til april næste år

I et skriftligt svar til TV 2, udtaler DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen:

- De konkrete vilkår, vi er blevet enige med Gitte Rabøl om, afspejler, at mangfoldighed er en stor udfordring for alle danske medier, og det er et område, DR som public service-organisation har særlige forpligtelser på og tager meget alvorligt. Gitte Rabøl har indgående kendskab til selve DR og besidder desuden en ret enestående indsigt i danske såvel som internationale medieforhold.

Han oplyser, at Gitte Rabøl er ansat fra 1. april i år til udgangen af april næste år. Hun får ifølge Ekstra Bladet til opgave at rådgive DR’s direktion og bestyrelse om mangfoldighed.